Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, halveer de vrucht en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in parten. Snijd de dille fijn.
Schep de Hollandse garnalen om met de citroenmayonaise, 1 tl citroenrasp, een ½ el citroensap en ¾ van de dille (per 6 personen).
Leg een stuk vershoudfolie in kopjes. Verdeel de plakjes zalm over de kopjes. Zorg ervoor dat de onderkant en zij kanten goed bedekt zijn. Verdeel het garnalenmayomengsel erover. Vouw de randen zalm over de vulling zodat alles bedekt is. Vouw de folie erover en draai de bovenkant als een toffee dicht. Zet tot gebruik in de koelkast.
Verwijder de folie van de zalmbonbons en leg in het midden van elk bord een zalmbonbon. Garneer met de rest van het citroenrasp en de rest van de dille en leg op elk bord een partje citroen.
Zalmbonbons met garnalen
Meer dan bon, deze zalmbonbons gevuld met garnalen.
- bereidingstipJe kunt dit gerecht een dag van tevoren maken t/m stap 3. Bewaar de zalmbonbons in de vershoudfolie tot het serveren in de koelkast.
- achtergrondinfoDit gerechtje is onderdeel van een grande entree, waarbij meerdere hapjes geserveerd worden. Neem eens een kijkje op ah.nl/allerhande/grande-entree.
Zalmbonbons met garnalen
Meer dan bon, deze zalmbonbons gevuld met garnalen.
voorgerecht
6 personen
175 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, halveer de vrucht en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in parten. Snijd de dille fijn.
Schep de Hollandse garnalen om met de citroenmayonaise, 1 tl citroenrasp, een ½ el citroensap en ¾ van de dille (per 6 personen).
Leg een stuk vershoudfolie in kopjes. Verdeel de plakjes zalm over de kopjes. Zorg ervoor dat de onderkant en zij kanten goed bedekt zijn. Verdeel het garnalenmayomengsel erover. Vouw de randen zalm over de vulling zodat alles bedekt is. Vouw de folie erover en draai de bovenkant als een toffee dicht. Zet tot gebruik in de koelkast.
Verwijder de folie van de zalmbonbons en leg in het midden van elk bord een zalmbonbon. Garneer met de rest van het citroenrasp en de rest van de dille en leg op elk bord een partje citroen.
bereidingstip:Je kunt dit gerecht een dag van tevoren maken t/m stap 3. Bewaar de zalmbonbons in de vershoudfolie tot het serveren in de koelkast.
achtergrondinfo:Dit gerechtje is onderdeel van een grande entree, waarbij meerdere hapjes geserveerd worden. Neem eens een kijkje op ah.nl/allerhande/grande-entree.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 citroen
15 g verse dille
200 g verse Hollandse garnalen
2 el citroenmayonaise
200 g gerookte zalmfilet
Dit heb je nodig
vershoudfolie
kopjes