Meng de dille met de suiker en breng op smaak met peper en zout. Wrijf 1 stuk zalmfilet in met het mengsel. Wikkel strak in vershoudfolie, leg in de koelkast en laat minstens 1 uur marineren.
Rasp de gele schil van de citroen. Schep de gerookte zalm door de ricotta en roer er 1 tl citroenrasp en 1 tl olie door. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de andere zalmfilet in vieren. Bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril de zalmfilet 3 min. aan iedere kant. De zalm moet vanbinnen net gaar zijn. Je kunt dit controleren door een kleine inkeping in het midden van de zalm te maken.
Snijd de gemarineerde zalm in dunne plakjes en verdeel over 6 borden. Schep er een lepel ricotta-zalmmousse naast en een stukje gegrilde zalm met een partje limoen. Lekker met warm geroosterd witbrood.
Zalmtrio
Niet één, niet twee, maar drie voorgerechten op één bord.
- algemeen Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.
- combinatietipLekker met warm geroosterd witbrood.
Zalmtrio
Niet één, niet twee, maar drie voorgerechten op één bord.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_004943_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
6 personen
330 kcal
30 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Meng de dille met de suiker en breng op smaak met peper en zout. Wrijf 1 stuk zalmfilet in met het mengsel. Wikkel strak in vershoudfolie, leg in de koelkast en laat minstens 1 uur marineren.
Rasp de gele schil van de citroen. Schep de gerookte zalm door de ricotta en roer er 1 tl citroenrasp en 1 tl olie door. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de andere zalmfilet in vieren. Bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril de zalmfilet 3 min. aan iedere kant. De zalm moet vanbinnen net gaar zijn. Je kunt dit controleren door een kleine inkeping in het midden van de zalm te maken.
Snijd de gemarineerde zalm in dunne plakjes en verdeel over 6 borden. Schep er een lepel ricotta-zalmmousse naast en een stukje gegrilde zalm met een partje limoen. Lekker met warm geroosterd witbrood.
algemeen: Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.
combinatietip:Lekker met warm geroosterd witbrood.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
1 el verse dille
1 tl witte basterdsuiker
2 stuks verse Schotse zalmfilets
1 citroen
100 g gerookte zalmfilet
125 g ricotta
3 el traditionele olijfolie
1 limoen
Dit heb je nodig
vershoudfolie
rasp
grillpan