Yazzara

Yazarra? Ja! Deze kleurrijke Midden-Oosterse dip mag niet ontbreken bij je mezze, in je pita, wrap - en waar eigenlijk wél?

190 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 30 min. oventijd

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de winterpeen en snijd ze in de breedte in plakken van 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Rooster 30 min. in het midden van de oven.

  2. Schil ondertussen de gember en rasp fijn. Rasp ook de knoflook fijn. Pers de citroen uit. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur 4 min. Schep uit de pan en laat afkoelen.

  3. Doe de geroosterde peen met de helft van de pijnboompitten, gember, knoflook, gedroogde kruiden, 1 el citroensap (per 4 personen) en honing in de kom van de keukenmachine. Pulseer een aantal keer tot de peen fijn is, maar de dip nog wel wat textuur heeft.

  4. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de rest van de pijnboompitten.

  • combinatietipLekker met (Marokkaans) brood

Gerelateerde recepten

Yazzara

Yazarra? Ja! Deze kleurrijke Midden-Oosterse dip mag niet ontbreken bij je mezze, in je pita, wrap - en waar eigenlijk wél?

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig