Breng een ruime pan met water, het zout, suiker en azijn aan de kook. Kook de bieten met schil en al, afhankelijk van de grootte, in 90 tot 120 min. gaar.
Je kunt controleren of de bietjes gaar zijn door er met de punt van een mes in te prikken. Als dat gemakkelijk gaat, zijn de bieten gaar.
Laat de bieten in het vocht in ca. 60 min. helemaal afkoelen. Pel het schilletje eraf.
Rode bieten koken
Rode bieten koken lastig? Welnee! Het enige wat je nodig hebt is een beetje geduld.
- algemeenJonge zomerbieten hebben minder lang nodig, 20-30 min. is genoeg voor dit type biet.
Rode bieten koken
Rode bieten koken lastig? Welnee! Het enige wat je nodig hebt is een beetje geduld.
bijgerecht
4 porties
90 kcal
2 uur bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Breng een ruime pan met water, het zout, suiker en azijn aan de kook. Kook de bieten met schil en al, afhankelijk van de grootte, in 90 tot 120 min. gaar.
Je kunt controleren of de bietjes gaar zijn door er met de punt van een mes in te prikken. Als dat gemakkelijk gaat, zijn de bieten gaar.
Laat de bieten in het vocht in ca. 60 min. helemaal afkoelen. Pel het schilletje eraf.
algemeen:Jonge zomerbieten hebben minder lang nodig, 20-30 min. is genoeg voor dit type biet.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
2 tl zout
2 el kristalsuiker
2 el wittewijnazijn
1 kg rauwe rode biet