Rode bieten koken 

Rode bieten koken lastig? Welnee! Het enige wat je nodig hebt is een beetje geduld.

90 kcal

(Voedingswaarden)

2 uur bereiden / 1 uur wachten

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Breng een ruime pan met water, het zout, suiker en azijn aan de kook. Kook de bieten met schil en al, afhankelijk van de grootte, in 90 tot 120 min. gaar.

  2. Je kunt controleren of de bietjes gaar zijn door er met de punt van een mes in te prikken. Als dat gemakkelijk gaat, zijn de bieten gaar.

  3. Laat de bieten in het vocht in ca. 60 min. helemaal afkoelen. Pel het schilletje eraf.

  • algemeenJonge zomerbieten hebben minder lang nodig, 20-30 min. is genoeg voor dit type biet.

Rode bieten koken 

Rode bieten koken lastig? Welnee! Het enige wat je nodig hebt is een beetje geduld.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig