Snijd de gekookte rode biet in blokjes van 1 cm. Boen de limoen schoon, en rasp de groene schil van de vrucht.
Doe de bietenblokjes, ½ van het limoenrasp, de vegan mayonaise, knoflook en mosterd in een hoge beker. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep in een schaaltje en bestrooi met de rest van het limoenrasp.
Vegan bieten-knoflookmayo
Een heerlijk plantaardig sausje waar je van blijft dippen!
- bewaartipJe kunt deze saus 1 dag van tevoren maken. Bewaar in een afgesloten potje in de koelkast.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Vegan bieten-knoflookmayo
Een heerlijk plantaardig sausje waar je van blijft dippen!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD177168_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
245 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de gekookte rode biet in blokjes van 1 cm. Boen de limoen schoon, en rasp de groene schil van de vrucht.
Doe de bietenblokjes, ½ van het limoenrasp, de vegan mayonaise, knoflook en mosterd in een hoge beker. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep in een schaaltje en bestrooi met de rest van het limoenrasp.
bewaartip:Je kunt deze saus 1 dag van tevoren maken. Bewaar in een afgesloten potje in de koelkast.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
50 g gekookte rode bieten
1 limoen
150 ml vegan mayonaise
1 teen knoflook
1 tl mosterd
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker