Doe het vlees met de laurier in een pan met het het water. Breng aan de kook op middelhoog vuur en laat 2 uur zachtjes koken op laag vuur, tot het helemaal zacht is en lijkt op draadjesvlees. Laat iets afkoelen.
Schep het vlees met een schuimspaan uit de bouillon en trek het met je vingers in kleine plukjes. Verwijder eventuele vliesjes. Breng de bouillon opnieuw aan de kook.
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Giet af en spoel onder koud stromend water om ze te laten schrikken. Pel en halveer ze.
Snijd de winterpeen in blokjes van 1 cm. Schil de aardappel en snijd in blokjes van een ½ cm. Kook de winterpeen en aardappel in 8 min. beetgaar in de bouillon. Giet af en laat iets afkoelen.
Snijd de cornichons in blokjes van een ½ cm. Snijd de zilveruitjes fijn. Meng het vlees met de winterpeen, aardappel, (ontdooide) tuinerwten, cornichons en zilveruitjes. Meng met de mayonaise. Breng op smaak met zout en peper.
Haal per persoon een blaadje kropsla los. Was en droog de blaadjes. De rest wordt niet gebruikt. Leg de blaadjes sla in de glaasjes en verdeel de huzarensalade erover.
Roer de rest van de mayonaise los met de rest van het water. Leg de halve eieren met de bolle kant omhoog op de huzarensalade en bedek de bovenkant met de losgeroerde mayonaise. Bestuif met het paprikapoeder.
Huzarensalade in een glaasje
Deze huzarensalade in een glaasje is geschikt als voorgerecht met Pasen, maar kan eigenlijk als starter van elk diner.
- bewaartipWas en droog de rest van de kropsla en dek het af met vochtig gemaakt keukenpapier. Zo kun je het ca. 2 dagen bewaren in de koelkast en het gebruiken in een salade.
Huzarensalade in een glaasje
Instructievideo - 00:45 min.
Huzarensalade in een glaasje
Deze huzarensalade in een glaasje is geschikt als voorgerecht met Pasen, maar kan eigenlijk als starter van elk diner.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD163170_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 porties
245 kcal
30 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Doe het vlees met de laurier in een pan met het het water. Breng aan de kook op middelhoog vuur en laat 2 uur zachtjes koken op laag vuur, tot het helemaal zacht is en lijkt op draadjesvlees. Laat iets afkoelen.
Schep het vlees met een schuimspaan uit de bouillon en trek het met je vingers in kleine plukjes. Verwijder eventuele vliesjes. Breng de bouillon opnieuw aan de kook.
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Giet af en spoel onder koud stromend water om ze te laten schrikken. Pel en halveer ze.
Snijd de winterpeen in blokjes van 1 cm. Schil de aardappel en snijd in blokjes van een ½ cm. Kook de winterpeen en aardappel in 8 min. beetgaar in de bouillon. Giet af en laat iets afkoelen.
Snijd de cornichons in blokjes van een ½ cm. Snijd de zilveruitjes fijn. Meng het vlees met de winterpeen, aardappel, (ontdooide) tuinerwten, cornichons en zilveruitjes. Meng met de mayonaise. Breng op smaak met zout en peper.
Haal per persoon een blaadje kropsla los. Was en droog de blaadjes. De rest wordt niet gebruikt. Leg de blaadjes sla in de glaasjes en verdeel de huzarensalade erover.
Roer de rest van de mayonaise los met de rest van het water. Leg de halve eieren met de bolle kant omhoog op de huzarensalade en bedek de bovenkant met de losgeroerde mayonaise. Bestuif met het paprikapoeder.
bewaartip:Was en droog de rest van de kropsla en dek het af met vochtig gemaakt keukenpapier. Zo kun je het ca. 2 dagen bewaren in de koelkast en het gebruiken in een salade.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 porties)
180 g rundersoepblokjes
1 laurierblaadje
515 ml water
2 middelgrote scharreleieren
50 g winterpeen
2 vastkokende aardappelen
2 el zilveruitjes
4 cornichons
50 g diepvries tuinerwten
3 el mayonaise
4 blaadjes kropsla
½ tl paprikapoeder
Dit heb je nodig
cocktailglazen