Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af en laat in 2 uur afkoelen.
Verwijder het klokhuis van de appel. Doe samen met de augurken, zilveruitjes en ui in de keukenmachine en maal fijn met de pulsknop.
Doe de aardappelen met de cornedbeef in een kom en prak door elkaar. Voeg het augurk-uimengsel en de mayonaise toe. Meng en breng op smaak met peper en het zout.
Haal de blaadjes sla los. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn. Schep de salade in de slablaadjes en garneer met de tomaat en peterselie.
Huzarensalade in babyromainesla
Door de salade te serveren in mooie slablaadjes, heb je fijne eenhapsgerechtjes. Zo wordt die oude bekende opeens weer hip.
- bewaartipJe kunt de salade 3 dagen van tevoren bereiden tot het mengen van het augurk-uimengsel. Bewaar afgedekt in de koelkast. Ga voor het serveren verder met stap 4.
Aardappelen schillen
Instructievideo - 01:08 min.
Huzarensalade in babyromainesla
Door de salade te serveren in mooie slablaadjes, heb je fijne eenhapsgerechtjes. Zo wordt die oude bekende opeens weer hip.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_064142_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
10 personen
240 kcal
30 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af en laat in 2 uur afkoelen.
Verwijder het klokhuis van de appel. Doe samen met de augurken, zilveruitjes en ui in de keukenmachine en maal fijn met de pulsknop.
Doe de aardappelen met de cornedbeef in een kom en prak door elkaar. Voeg het augurk-uimengsel en de mayonaise toe. Meng en breng op smaak met peper en het zout.
Haal de blaadjes sla los. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn. Schep de salade in de slablaadjes en garneer met de tomaat en peterselie.
bewaartip:Je kunt de salade 3 dagen van tevoren bereiden tot het mengen van het augurk-uimengsel. Bewaar afgedekt in de koelkast. Ga voor het serveren verder met stap 4.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)
1 kg vastkokende aardappel
½ jazz-appel
160 g augurken zoetzuur
320 g zilveruitjes zoetzuur
1 kleine ui
200 g magere cornedbeef in blik
8 el mayo royale (mayonaise)
½ tl zout
2 kropjes babyromaine
125 g romaatjes
15 g verse peterselie
Dit heb je nodig
keukenmachine