Schil de vastkokende aardappelen, snijd in blokjes van een ½ cm en kook in 7 min. beetgaar. Giet af, laat uitlekken en laat op een platte schaal in 10 min. afkoelen tot kamertemperatuur
Kook ondertussen de scharreleieren in 10 min. hard en snijd in plakjes. Halveer ondertussen de zilveruitjes. Snijd de gerookte scharrelkipfilet in blokjes van een ½ cm. Laat de mais uitlekken en snijd de peterselie fijn. Snijd de gekookte rode biet in stukken, doe samen met de mayonaise in een hoge beker van een staafmixer en pureer glad.
Meng de gepureerde biet met de aardappelen, kip, mais, zilveruitjes, ½ van de peterselie en de augurkenblokjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besmeer de speltbeschuiten met de huzarensalade en verdeel de plakjes ei erover. Bestrooi met de rest van de peterselie.
Speltbeschuit met roze huzarensalade
Fan van huzarensalade en de kleur roze? Dan is deze lunch voor jou een feestje!
- vegatip Laat de kip achterwege.
- bewaartipJe kunt de huzarensalade 3 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Speltbeschuit met roze huzarensalade
Fan van huzarensalade en de kleur roze? Dan is deze lunch voor jou een feestje!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD177155_220x162_JPG.jpg)
4 personen
505 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de vastkokende aardappelen, snijd in blokjes van een ½ cm en kook in 7 min. beetgaar. Giet af, laat uitlekken en laat op een platte schaal in 10 min. afkoelen tot kamertemperatuur
Kook ondertussen de scharreleieren in 10 min. hard en snijd in plakjes. Halveer ondertussen de zilveruitjes. Snijd de gerookte scharrelkipfilet in blokjes van een ½ cm. Laat de mais uitlekken en snijd de peterselie fijn. Snijd de gekookte rode biet in stukken, doe samen met de mayonaise in een hoge beker van een staafmixer en pureer glad.
Meng de gepureerde biet met de aardappelen, kip, mais, zilveruitjes, ½ van de peterselie en de augurkenblokjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besmeer de speltbeschuiten met de huzarensalade en verdeel de plakjes ei erover. Bestrooi met de rest van de peterselie.
vegatip: Laat de kip achterwege.
bewaartip:Je kunt de huzarensalade 3 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g vastkokende aardappelen
3 scharreleieren
50 g zilveruitjes
150 g gerookte scharrelkipfilet
95 g mais in blik
7½ g verse peterselie
250 g gekookte rode bieten
75 ml mayonaise
50 g augurkenblokjes
8 speltbeschuiten
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker