Zelfgemaakte zalmsalade

Een zalmsalade is een allemansvriend: lekker op toast, op een broodje of in een blaadje sla als hapje. Zelfgemaakt natuurlijk het allerlekkerst.

235 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil en snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm. Kook ze in water met zout in 10 min. gaar. Giet af en laat afkoelen. Laat de zalm uitlekken, haal de zalm los met een vork en verwijder eventueel vel en graten. Snipper de ui en snijd de augurk in dunne plakjes. Maak de paprika schoon en snijd in kleine blokjes.

  2. Voeg de zalm samen met de augurken, paprika, ui en de zilveruitjes toe aan de aardappelblokjes en meng goed. Meng de mayonaise, crème fraîche, ketchup en de mosterd. Breng op smaak met peper.

  3. Schep door de zalmsalade. Snijd de peterselie fijn. Schep met een ijsbolletjestang 1 bol salade op elk bord, strooi er paprikapoeder over en garneer met peterselie.

  • bereidingstipJe kunt het slaatje 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Garneer voor serveren met het paprikapoeder en de peterselie.
  • Ui snipperen

    Instructievideo - 00:52 min.

Zelfgemaakte zalmsalade

Een zalmsalade is een allemansvriend: lekker op toast, op een broodje of in een blaadje sla als hapje. Zelfgemaakt natuurlijk het allerlekkerst.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig