Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water. Pel ze en snijd in parten. Snijd de tomaten in 8 parten en verwijder de zaadlijsten.
Verwijder de graten en huid van de zalm en roer het visvlees los met een vork. Doe de zalm in een schaal. Roer de mayonaise, yoghurt en het kerriepoeder erdoor. Snijd de augurk in plakjes en de bosui in ringetjes. Voeg de augurk, bosui en zilveruitjes toe. Giet de macaroni af en schep erdoor. Breng op smaak met peper en Maggi. Verdeel de eieren en tomaten erover.
- combinatietipLekker met stokbrood.
- algemeenFamilierecept Allerhande 3 2012. 'Mijn moeder en mijn tante woonden naast elkaar en wisselden geregeld recepten uit. Op een dag kwam mijn tante apetrots de macaronisalade met zalm presenteren. Mijn vier zussen en ik vonden de salade heerlijk', vertelt Jos. Het recept kwam traditioneel vrijdags op tafel. Maar we vonden de salade zo lekker dat we die ook op hete zomerdagen aten.' Jos maakt het nog altijd op tantes manier klaar. Ook bij haar dochter, Ella Mae, is de salade favoriet: 'Voor ons gezin is het een gerecht dat bijvoorbeeld op verjaardagen niet mag ontbreken. En als het mooi weer is, nemen we de salade ook graag mee in een grote schaal, voor een picknick op het strand. Lekker met stokbrood of toastjes!'
Ei koken
Instructievideo - 01:51 min.
Macaronisalade van Jos
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_008081_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
575 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water. Pel ze en snijd in parten. Snijd de tomaten in 8 parten en verwijder de zaadlijsten.
Verwijder de graten en huid van de zalm en roer het visvlees los met een vork. Doe de zalm in een schaal. Roer de mayonaise, yoghurt en het kerriepoeder erdoor. Snijd de augurk in plakjes en de bosui in ringetjes. Voeg de augurk, bosui en zilveruitjes toe. Giet de macaroni af en schep erdoor. Breng op smaak met peper en Maggi. Verdeel de eieren en tomaten erover.
combinatietip:Lekker met stokbrood.
algemeen:Familierecept Allerhande 3 2012. 'Mijn moeder en mijn tante woonden naast elkaar en wisselden geregeld recepten uit. Op een dag kwam mijn tante apetrots de macaronisalade met zalm presenteren. Mijn vier zussen en ik vonden de salade heerlijk', vertelt Jos. Het recept kwam traditioneel vrijdags op tafel. Maar we vonden de salade zo lekker dat we die ook op hete zomerdagen aten.' Jos maakt het nog altijd op tantes manier klaar. Ook bij haar dochter, Ella Mae, is de salade favoriet: 'Voor ons gezin is het een gerecht dat bijvoorbeeld op verjaardagen niet mag ontbreken. En als het mooi weer is, nemen we de salade ook graag mee in een grote schaal, voor een picknick op het strand. Lekker met stokbrood of toastjes!'
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g macaroni
2 middelgrote eieren
3 tomaten
418 g roze zalm in blik
3 el mayonaise
1 el milde yoghurt
2 tl kerriepoeder
6 augurken
3 bosuien
5 el zilveruitjes
2 tl maggi aroma