Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet en meng met ⅓ van de olie.
Halveer ondertussen de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes van een cm. Snijd de komkommer in de breedte in 3 stukken. Snijd de stukken in de lengte in plakken van een cm. Snijd de plakken vervolgens in dunne reepjes van 2 mm (julienne). Snijd de uien in dunne halve ringen van een cm. Schil de mango, snijd het vruchtvlees eerst van de pit en dan in blokjes van 1 cm.
Snijd de kipfilet in reepjes van 1 cm. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de kipreepjes in 3-4 min. goudbruin en gaar.
Boen de limoenen schoon, rasp de groene schil en pers de vruchten uit. Snijd de koriander grof. Doe de pindakaas, het water, de knoflook, het rasp en sap van de limoenen en de helft van de koriander in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng in een grote kom de noedels met de paprika, komkommer, rode ui, mango, peen en pindadressing. Verdeel over diepe borden en verdeel de kip en de rest van de koriander erover. Lekker met fijngesneden rode peper.
Rijstnoedelsalade met mango, kip en paprika
Gezond kan heel erg lekker zijn. Kijk maar naar deze rijstnoedelsalade met kip en mango.
- combinatietipLekker met fijngesneden rode peper.
- vegatipVervang de kipfilet door 375 g (per 4 personen) in stukjes gescheurde tofu (bak, AH Biologisch).
Rijstnoedelsalade met mango, kip en paprika
Gezond kan heel erg lekker zijn. Kijk maar naar deze rijstnoedelsalade met kip en mango.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD163263_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
585 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet en meng met ⅓ van de olie.
Halveer ondertussen de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes van een cm. Snijd de komkommer in de breedte in 3 stukken. Snijd de stukken in de lengte in plakken van een cm. Snijd de plakken vervolgens in dunne reepjes van 2 mm (julienne). Snijd de uien in dunne halve ringen van een cm. Schil de mango, snijd het vruchtvlees eerst van de pit en dan in blokjes van 1 cm.
Snijd de kipfilet in reepjes van 1 cm. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de kipreepjes in 3-4 min. goudbruin en gaar.
Boen de limoenen schoon, rasp de groene schil en pers de vruchten uit. Snijd de koriander grof. Doe de pindakaas, het water, de knoflook, het rasp en sap van de limoenen en de helft van de koriander in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng in een grote kom de noedels met de paprika, komkommer, rode ui, mango, peen en pindadressing. Verdeel over diepe borden en verdeel de kip en de rest van de koriander erover. Lekker met fijngesneden rode peper.
combinatietip:Lekker met fijngesneden rode peper.
vegatip:Vervang de kipfilet door 375 g (per 4 personen) in stukjes gescheurde tofu (bak, AH Biologisch).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
225 g Thaise rijstnoedels van zilvervliesrijst
3 el olijfolie mild
1 gele paprika
1 komkommer
2 rode uien
1 mango
290 g AH biologisch kipfilet
2 limoenen
20 g verse koriander
4 el AH 100% pindakaas naturel
80 ml water
1 teen knoflook
300 g peen julienne
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker