Halveer de krieltjes en breng ze in ruim water aan de kook. Kook ze in 12 min. beetgaar. Doe na 5 min. de eieren erbij. Giet af.
Schil de asperges rondom met de dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Halveer de asperges in de lengte en bestrijk met behulp van de bakkwast met de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur en leg de asperges met de snijkanten op de grill. Gril ze afhankelijk van de dikte ca. 5 min. tot er mooie grillstrepen ontstaan. Zet eventueel een pan op de asperges, zodat ze goed op de ribbels van de grillpan worden gedrukt. Keer de asperges halverwege. Herhaal tot alle asperges zijn gegrild.
Pers de halve citroen uit. Smelt de boter op laag vuur in een steelpan. Snijd de peterselie fijn. Pel de gekookte eieren en halveer ze.
Roer 2 el citroensap (per 4 personen) en de helft van de peterselie door de gesmolten boter. Verdeel de gegrilde asperges, krieltjes, botersaus en gehalveerde eieren over de borden. Bestrooi met peper, eventueel zout en met de rest van de peterselie.
Gegrilde witte asperges à la flamande
Asperges à la flamande stamt uit de Vlaamse keuken: klassieke smaken met een gegrilde twist!
- combinatietipOok lekker met beenham. Het recept is dan niet meer vegetarisch.
- algemeenSnijd de andere helft van de citroen in schijfjes om een kan water een lekker smaakje te geven.
- wijntip Pinot gris uit de Elzas. Net zo subtiel en elegant als de asperges zelf, niet al te strak, maar met genoeg kracht naast de boter.
Gegrilde witte asperges à la flamande
Asperges à la flamande stamt uit de Vlaamse keuken: klassieke smaken met een gegrilde twist!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD164908_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
650 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de krieltjes en breng ze in ruim water aan de kook. Kook ze in 12 min. beetgaar. Doe na 5 min. de eieren erbij. Giet af.
Schil de asperges rondom met de dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Halveer de asperges in de lengte en bestrijk met behulp van de bakkwast met de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur en leg de asperges met de snijkanten op de grill. Gril ze afhankelijk van de dikte ca. 5 min. tot er mooie grillstrepen ontstaan. Zet eventueel een pan op de asperges, zodat ze goed op de ribbels van de grillpan worden gedrukt. Keer de asperges halverwege. Herhaal tot alle asperges zijn gegrild.
Pers de halve citroen uit. Smelt de boter op laag vuur in een steelpan. Snijd de peterselie fijn. Pel de gekookte eieren en halveer ze.
Roer 2 el citroensap (per 4 personen) en de helft van de peterselie door de gesmolten boter. Verdeel de gegrilde asperges, krieltjes, botersaus en gehalveerde eieren over de borden. Bestrooi met peper, eventueel zout en met de rest van de peterselie.
combinatietip:Ook lekker met beenham. Het recept is dan niet meer vegetarisch.
algemeen:Snijd de andere helft van de citroen in schijfjes om een kan water een lekker smaakje te geven.
wijntip: Pinot gris uit de Elzas. Net zo subtiel en elegant als de asperges zelf, niet al te strak, maar met genoeg kracht naast de boter.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg krieltjes
6 middelgrote eieren
1 kg verse witte asperges
2 el milde olijfolie
½ citroen
125 g gezouten roomboter
15 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
dunschiller
bakkwastje
grillpan