Salie-sinaasappelboter

Deze salie-sinaasappelboter is heerlijk in een (tomaten)saus bij de pasta of groente.

470 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 1 uur wachten

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Klop de boter met een handmixer in 5 min. op de middelste stand luchtig.

  2. Rooster het venkelzaad 2 min. in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Stamp het venkelzaad in een vijzel fijn. Snijd de blaadjes van de salie fijn. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Meng met een spatel het venkelzaad, de salie en het sinaasappelrasp door de opgeklopte boter en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Leg de boter in het midden van een stuk bakpapier. Rol het eromheen en draai de uiteinden in tegengestelde richting dicht, zodat je een worstje krijgt.

  4. Laat de boter minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

  • combinatietip Lekker door een (tomaten)saus voor bij pasta of groente.

Gerelateerde recepten

Salie-sinaasappelboter

Deze salie-sinaasappelboter is heerlijk in een (tomaten)saus bij de pasta of groente.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig