Ajam roedjak

Ajam roedjak maak je al in 15 min. en hoeft daarna alleen nog te stoven. Onze tip: ga dan vooral non stop boven de pan hangen, want die geur!

360 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 45 min. wachten

zeer pittig

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de sjalotten grof, pel de knoflook. Snijd het steeltje van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees grof.

  2. Doe de sjalot, knoflook en pepers in een hoge maatbeker, voeg de garnalenpasta en het zout toe en pureer met de staafmixer tot een pasta (boemboe). Snijd de gember in dunne plakken.

  3. Verhit de olie in een stoofpan op middelhoog vuur en roerbak de boemboe en de gember 5 min.

  4. Snijd ondertussen de kip in blokjes van ca. 3 cm. Voeg toe en bak de kip rondom bruin in de boemboe.

  5. Kneus ondertussen de sereh in een vijzel of met de achterkant van een mes en voeg samen met de laos toe. Voeg de kokosmelk, kokosbloesemsuiker en het water toe, roer goed door en laat op laag vuur 45 min. stoven met het deksel half op de pan.

  • combinatietipLekker met witte rijst en gebakken paksoi.

Ajam roedjak

Ajam roedjak maak je al in 15 min. en hoeft daarna alleen nog te stoven. Onze tip: ga dan vooral non stop boven de pan hangen, want die geur!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig