Pers de limoen uit. Snijd het steeltje van de jalapeñopeper. Doe de tomaten, jalapeño, knoflook en ui in de keukenmachine en meng ca. 5 min. tot een hele fijne saus. Druk de saus door een fijne zeef met een pollepel, de pulp die in de zeef achterblijft, gebruik je niet.
Snijd de korianderblaadjes fijn, houd de steeltjes apart. Verkruimel de witte kaas.
Verhit een hapjespan met de helft van de olie op middelhoog vuur en doe het komijnzaad en de gemalen koriander erbij. Bak 30 sec. onder voortdurend roeren. Doe de tomatensaus en koriandersteeltjes erbij en kook ca. 3 min. Voeg het limoensap toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe de tortillachips bij de salsa en schep om zodat alle chips bedekt zijn (chilaquiles).
Verhit in een koekenpan de rest van de olie op middelhoog vuur en bak de eieren naar gewenste gaarheid.
Verdeel de chilaquiles over borden en leg er een gebakken ei op. Bestrooi met de korianderblaadjes en witte kaas.
Chilaquiles
Vanaf nu ben je niet bang meer voor de wekker. Dit Mexicaanse ontbijtgerecht chilaquiles met eieren, tortillachips is namelijk een lekker begin van de dag.
- bereidingstipVerwijder voor een minder pittige variant, de zaadlijsten en zaadjes uit de jalapeñopeper.
- achtergrondinfoChilaquiles is een Mexicaans ontbijtgerecht waarin tortilla's in een saus worden gekookt. Het is ideaal om daarvoor oude tortilla's te gebruiken. Door het hele land wordt chilaquiles op verschillende manieren gegeten. Het kan in een groene saus van tomatillos of in een rode saus gemaakt worden. Soms worden de tortilla's zo gaar gestoofd dat ze hun vorm verliezen, soms worden knapperige tortilla's overgoten met salsa en soms worden ze even gestoofd, zodat ze wel zacht zijn maar nog wel in vorm.
Chilaquiles
Vanaf nu ben je niet bang meer voor de wekker. Dit Mexicaanse ontbijtgerecht chilaquiles met eieren, tortillachips is namelijk een lekker begin van de dag.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD165031_220x162_JPG.jpg)
4 personen
430 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Pers de limoen uit. Snijd het steeltje van de jalapeñopeper. Doe de tomaten, jalapeño, knoflook en ui in de keukenmachine en meng ca. 5 min. tot een hele fijne saus. Druk de saus door een fijne zeef met een pollepel, de pulp die in de zeef achterblijft, gebruik je niet.
Snijd de korianderblaadjes fijn, houd de steeltjes apart. Verkruimel de witte kaas.
Verhit een hapjespan met de helft van de olie op middelhoog vuur en doe het komijnzaad en de gemalen koriander erbij. Bak 30 sec. onder voortdurend roeren. Doe de tomatensaus en koriandersteeltjes erbij en kook ca. 3 min. Voeg het limoensap toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe de tortillachips bij de salsa en schep om zodat alle chips bedekt zijn (chilaquiles).
Verhit in een koekenpan de rest van de olie op middelhoog vuur en bak de eieren naar gewenste gaarheid.
Verdeel de chilaquiles over borden en leg er een gebakken ei op. Bestrooi met de korianderblaadjes en witte kaas.
bereidingstip:Verwijder voor een minder pittige variant, de zaadlijsten en zaadjes uit de jalapeñopeper.
achtergrondinfo:Chilaquiles is een Mexicaans ontbijtgerecht waarin tortilla's in een saus worden gekookt. Het is ideaal om daarvoor oude tortilla's te gebruiken. Door het hele land wordt chilaquiles op verschillende manieren gegeten. Het kan in een groene saus van tomatillos of in een rode saus gemaakt worden. Soms worden de tortilla's zo gaar gestoofd dat ze hun vorm verliezen, soms worden knapperige tortilla's overgoten met salsa en soms worden ze even gestoofd, zodat ze wel zacht zijn maar nog wel in vorm.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 limoen
1 verse groene jalapeñopeper
6 tomaten
1 teen knoflook
10 g verse koriander
100 g witte kaas
4 el olijfolie mild
1 tl komijnzaad
1 tl gemalen korianderzaad
238 g totopos gele mais-tortillachips
4 middelgrote eieren
Dit heb je nodig
keukenmachine
fijne zeef