Doe de rijst in een kom en overgiet met koud water. Wrijf met je vingers door de rijst en giet af. Herhaal dit ca. 3 keer of tot het afgegoten water helder is.
Snipper de ui. Rasp de tomaten op een blokrasp boven een kom. Verhit ½ van de olie in een pan op middelhoog vuur. Roerbak de ui 3 min. Voeg de tomatenpulp en de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee.
Voeg de rijst, het bouillonblokje en water toe, roer goed door en breng aan de kook.
Roer de rest van de olijfolie erdoor en laat de rijst 10 min. staan met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Griekse rijst
Een stukje Mediterannee aan tafel? Het kan met deze Griekse rijst. Deze rode rijst is je nieuwe favoriete bijgerecht.
- serveertipLekker bij gehaktspiesjes.
Griekse rijst
Een stukje Mediterannee aan tafel? Het kan met deze Griekse rijst. Deze rode rijst is je nieuwe favoriete bijgerecht.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD165032_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
430 kcal
15 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Doe de rijst in een kom en overgiet met koud water. Wrijf met je vingers door de rijst en giet af. Herhaal dit ca. 3 keer of tot het afgegoten water helder is.
Snipper de ui. Rasp de tomaten op een blokrasp boven een kom. Verhit ½ van de olie in een pan op middelhoog vuur. Roerbak de ui 3 min. Voeg de tomatenpulp en de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee.
Voeg de rijst, het bouillonblokje en water toe, roer goed door en breng aan de kook.
Roer de rest van de olijfolie erdoor en laat de rijst 10 min. staan met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
serveertip:Lekker bij gehaktspiesjes (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1188750).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g witte rijst
1 middelgrote ui
3 tomaten
4 el olijfolie extra vergine
70 g tomatenpuree in blik
1 groentebouillonblokje zonder zout
400 ml water
Dit heb je nodig
blokrasp