Griekse rijst

Een stukje Mediterannee aan tafel? Het kan met deze Griekse rijst. Deze rode rijst is je nieuwe favoriete bijgerecht.

430 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 10 min. wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Doe de rijst in een kom en overgiet met koud water. Wrijf met je vingers door de rijst en giet af. Herhaal dit ca. 3 keer of tot het afgegoten water helder is.

  2. Snipper de ui. Rasp de tomaten op een blokrasp boven een kom. Verhit ½ van de olie in een pan op middelhoog vuur. Roerbak de ui 3 min. Voeg de tomatenpulp en de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee.

  3. Voeg de rijst, het bouillonblokje en water toe, roer goed door en breng aan de kook.

  4. Roer de rest van de olijfolie erdoor en laat de rijst 10 min. staan met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Gerelateerde recepten

Griekse rijst

Een stukje Mediterannee aan tafel? Het kan met deze Griekse rijst. Deze rode rijst is je nieuwe favoriete bijgerecht.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig