Kip-kerrierijstschotel met champignons en spitskool

Deze kip-kerrierijstschotel met champignons en spitskool is een variatie op je andere rijstklassiekers.

615 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar voeg de helft van de kerriepoeder aan het kookvocht toe. Giet af en laat staan tot gebruik.

  2. Snijd ondertussen de kipdijfilet in blokjes van ca. 2 cm. Snipper de ui, snijd de tenen knoflook fijn en de champignons in plakjes. Snijd de spitskool in kwarten, snijd de harde kern eruit en snijd de kool in dunne repen.

  3. Verhit de olie in een ruime hapjespan en bak de kip ca. 1 min op hoog vuur. Voeg de ui, knoflook en champignons toe en roerbak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de spitskool, paprikapoeder en de rest van de kerrie toe en roerbak nog ca. 5 min op hoog vuur. Verwarm de laatste minuut de rijst mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Kip-kerrierijstschotel met champignons en spitskool

Deze kip-kerrierijstschotel met champignons en spitskool is een variatie op je andere rijstklassiekers.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig