Pompoen-wortelsoep met linzen en ricotta

Een gezond soepje met pompoen, wortel, linzen en ricotta. Dat is genieten zonder na te denken.

460 kcal

(Voedingswaarden)

45 min. bereiden

licht pittig

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de winterpeen in plakjes van ca. 1 cm.

  2. Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur en fruit de ui 5 min. Voeg de knoflook, het ras el hanout, de winterpeen en pompoenblokjes toe en bak 5 min. Schep regelmatig om.

  3. Voeg de linzen en het water toe en breng de soep aan de kook. Zet het vuur laag en laat ca. 20 min. zachtjes koken.

  4. Snijd ondertussen de koriander fijn. Breng de ricotta op smaak met peper.

  5. Pureer de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  6. Verdeel de soep over diepe kommen en schep in ieder kom ¼ van de ricotta. Bestrooi met de koriander.

  • bereidingstipMaak de soep een dag van tevoren. Voeg voor serveren de ricotta toe en bestrooi met de koriander.

Pompoen-wortelsoep met linzen en ricotta

Een gezond soepje met pompoen, wortel, linzen en ricotta. Dat is genieten zonder na te denken.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig