Kersenjam maken

Zelfgemaakte kersenjam: die mag in de zomer niet ontbreken in jouw koelkast!

50 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

3 ingrediënten


Aan de slag


  1. Ontpit de kersen en halveer ze. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

  2. Doe de kersen, het citroenrasp- en sap in een pan met dikke bodem. Voeg de suiker toe en breng op middelhoog vuur al roerend aan de kook. Laat 5 min. flink doorkoken, pas op voor spetters.

  3. Vul de pot tot de rand met de hete jam en sluit direct af. Zet de pot op zijn kop. Laat de jam helemaal afkoelen. Dit duurt ca. 2 uur. Bewaar na openen in de koelkast.

  • bereidingstipGebruik voor een snellere jam, of als verse kersen niet in het seizoen zijn, diepvries kersen.
  • variatietipJe kunt ook een kaneelstokje of 5 kardemompeulen met de kersen meekoken.

Kersenjam maken

Zelfgemaakte kersenjam: die mag in de zomer niet ontbreken in jouw koelkast!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig