Ontpit de kersen en halveer ze. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
Doe de kersen, het citroenrasp- en sap in een pan met dikke bodem. Voeg de suiker toe en breng op middelhoog vuur al roerend aan de kook. Laat 5 min. flink doorkoken, pas op voor spetters.
Vul de pot tot de rand met de hete jam en sluit direct af. Zet de pot op zijn kop. Laat de jam helemaal afkoelen. Dit duurt ca. 2 uur. Bewaar na openen in de koelkast.
Kersenjam maken
Zelfgemaakte kersenjam: die mag in de zomer niet ontbreken in jouw koelkast!
- bereidingstipGebruik voor een snellere jam, of als verse kersen niet in het seizoen zijn, diepvries kersen.
- variatietipJe kunt ook een kaneelstokje of 5 kardemompeulen met de kersen meekoken.
Kersenjam maken
Zelfgemaakte kersenjam: die mag in de zomer niet ontbreken in jouw koelkast!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD167824_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
20 porties
50 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Ontpit de kersen en halveer ze. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
Doe de kersen, het citroenrasp- en sap in een pan met dikke bodem. Voeg de suiker toe en breng op middelhoog vuur al roerend aan de kook. Laat 5 min. flink doorkoken, pas op voor spetters.
Vul de pot tot de rand met de hete jam en sluit direct af. Zet de pot op zijn kop. Laat de jam helemaal afkoelen. Dit duurt ca. 2 uur. Bewaar na openen in de koelkast.
bereidingstip:Gebruik voor een snellere jam, of als verse kersen niet in het seizoen zijn, diepvries kersen.
variatietip:Je kunt ook een kaneelstokje of 5 kardemompeulen met de kersen meekoken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 20 porties)
400 g verse kersen
1 citroen
200 g geleisuiker speciaal
Dit heb je nodig
gesteriliseerde afsluitbare glazen pot (500 ml)