Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de helft van de vrucht. Snijd in 3 parten. Snijd de dille fijn. Meng de dille, geraspte rode bieten en zalmblokjes in een mengkom. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Maak 6 bladerdeegbakjes t/m stap 4 van het basisrecept. Vul de afgekoelde bakjes met de zuivelspread en het bieten-zalmmengsel en bestrooi met het citroenrasp. Serveer met de citroenparten.
Bladerdeeghapjes met zalm- en rodebietvulling
Eet je graag Gravad Lax, een Zweede gerecht met zalm en dille? Dan zijn deze bladerdeeghapjes met zalm, rode bietenvulling en zuivelspread misschien wel voor jou weggelegd.
- bereidingstipDe instructies voor de bakjes vind je in het basisrecept bladerdeegbakjes.
Bladerdeeghapjes met zalm- en rodebietvulling
Eet je graag Gravad Lax, een Zweede gerecht met zalm en dille? Dan zijn deze bladerdeeghapjes met zalm, rode bietenvulling en zuivelspread misschien wel voor jou weggelegd.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD170791_220x162_JPG.jpg)
6 porties
125 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de helft van de vrucht. Snijd in 3 parten. Snijd de dille fijn. Meng de dille, geraspte rode bieten en zalmblokjes in een mengkom. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Maak 6 bladerdeegbakjes t/m stap 4 van het basisrecept. Vul de afgekoelde bakjes met de zuivelspread en het bieten-zalmmengsel en bestrooi met het citroenrasp. Serveer met de citroenparten.
bereidingstip:De instructies voor de bakjes vind je in het basisrecept bladerdeegbakjes (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1197436).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 6 porties)
½ citroen
5 g verse dille
100 g geraspte rode bieten
50 g gerookte zalmblokjes
2 el zuivelspread naturel