Verwarm de oven voor op 190 °C. Rol het bladerdeeg uit en snijd het in 12 gelijke vierkantjes. Het bijgeleverde bakpapier gebruik je niet. Knip van het bakpapier 12 vierkantjes ter grootte van het bladerdeeg.
Leg de vierkantjes bladerdeeg in de holten van de ingevette muffinvormen en duw de bodem en zijkanten voorzichtig met je vingers aan. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem van de bladerdeegbakjes. Verdeel de vierkantjes bakpapier over het bladerdeeg en vul de bakjes met de blindbakvulling. Bak de bakjes 10-12 min.
Haal voorzichtig het bakpapier met de blindbakvulling uit de bakjes en bak de bakjes nog 5-7 min. tot knapperig en gaar.
Haal de bladerdeegbakjes uit de oven en laat ze 5 min. afkoelen in de muffinvormen. Haal ze uit de vorm en laat ze nog 30 min. afkoelen voordat je ze vult met een vulling naar keuze.
Basisrecept bladerdeegbakjes
Ieder recept met boter is goddelijk, zo ook bladerdeeg. Met dit basisrecept maak je bladerdeegbakjes die je vervolgens vult met groenten, kaas, vis of worst. Benodigdheden: bladerdeeg, bakpapier en een muffinvorm!
- bereidingstipHeb je 1 muffinvorm? Bak de bladerdeegbakjes dan per 6 tegelijk. Terwijl de eerste 6 afkoelen, bak je de volgende 6.
Basisrecept bladerdeegbakjes
Ieder recept met boter is goddelijk, zo ook bladerdeeg. Met dit basisrecept maak je bladerdeegbakjes die je vervolgens vult met groenten, kaas, vis of worst. Benodigdheden: bladerdeeg, bakpapier en een muffinvorm!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD170787_220x162_JPG.jpg)
12 porties
95 kcal
10 min. bereiden
35 min. wachten
19 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Rol het bladerdeeg uit en snijd het in 12 gelijke vierkantjes. Het bijgeleverde bakpapier gebruik je niet. Knip van het bakpapier 12 vierkantjes ter grootte van het bladerdeeg.
Leg de vierkantjes bladerdeeg in de holten van de ingevette muffinvormen en duw de bodem en zijkanten voorzichtig met je vingers aan. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem van de bladerdeegbakjes. Verdeel de vierkantjes bakpapier over het bladerdeeg en vul de bakjes met de blindbakvulling. Bak de bakjes 10-12 min.
Haal voorzichtig het bakpapier met de blindbakvulling uit de bakjes en bak de bakjes nog 5-7 min. tot knapperig en gaar.
Haal de bladerdeegbakjes uit de oven en laat ze 5 min. afkoelen in de muffinvormen. Haal ze uit de vorm en laat ze nog 30 min. afkoelen voordat je ze vult met een vulling naar keuze.
bereidingstip:Heb je 1 muffinvorm? Bak de bladerdeegbakjes dan per 6 tegelijk. Terwijl de eerste 6 afkoelen, bak je de volgende 6.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
270 g vers bladerdeeg
Dit heb je nodig
muffinvorm 6-cups
blindbakvulling (bijv. gedroogde bonen)