Charcuterie plank

Een borrel zonder charcuterie plank? Dat kun je je toch bijna niet voorstellen? Deze luxe plank vol charcuterie (en meer) is goed voor 8 personen.

635 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 10 min. oventijd

16 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de druiven in een braadslee. Steek de takjes tijm ertussen en besprenkel met ⅔ van de olijfolie. Rooster de druiven ca. 10 min. in de oven. Bak tegelijkertijd het brood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Leg ondertussen de 3 soorten kaas verspreid over de plank. Snijd de fuet in dunne plakjes en leg ze in de vorm van een slang op de plank. Leg de bresaola en prosciutto verspreid op de plank.

  3. Doe de uienchutney en hummus in bakjes, besprenkel de hummus met de rest van de olie en zet de bakjes op de plank.

  4. Breek de toast in grove stukken. Snijd de komkommers in de lengte in vieren. Snijd het stokbrood in sneetjes. Verdeel de druiven, toast, komkommer, stokbrood en trostomaatjes aan de tak over de nog open ruimtes op de plank.

  • variatietipKies andere kazen of vleeswaren als je die lekkerder vindt. Een charcuterie board is heel goed aan te passen aan eigen smaak of wensen.

Gerelateerde recepten

Charcuterie plank

Een borrel zonder charcuterie plank? Dat kun je je toch bijna niet voorstellen? Deze luxe plank vol charcuterie (en meer) is goed voor 8 personen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig