Zorg ervoor dat de roomboter goed koud is. Doe de port met de tijm, peperkorrels en kruidnagels in een steelpan en laat in ca. 30 min. inkoken tot de helft.
Schenk de wildfond erbij en laat samen in ca. 45 min. tot een derde inkoken. Zeef de saus. Doe de saus terug in de pan en breng opnieuw aan de kook.
Snijd ondertussen de boter in blokjes van ca. 1 cm. Haal de saus van het vuur en roer met een garde de boter erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Portsaus maken
Een portsaus maakt ieder stuk vlees direct nog net iets beter.
- bereidingstip Tot en met stap 2 kan de saus van tevoren worden gemaakt. De saus blijft, in een afgesloten bewaardoos in de koelkast, 5 dagen goed. Laat de saus niet meer koken als de boter erdoor zit. Voorzichtig verwarmen kan wel.
Portsaus maken
Een portsaus maakt ieder stuk vlees direct nog net iets beter.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD171138_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
230 kcal
5 min. bereiden
1 uur 15 min. wachten
Aan de slag
Zorg ervoor dat de roomboter goed koud is. Doe de port met de tijm, peperkorrels en kruidnagels in een steelpan en laat in ca. 30 min. inkoken tot de helft.
Schenk de wildfond erbij en laat samen in ca. 45 min. tot een derde inkoken. Zeef de saus. Doe de saus terug in de pan en breng opnieuw aan de kook.
Snijd ondertussen de boter in blokjes van ca. 1 cm. Haal de saus van het vuur en roer met een garde de boter erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
bereidingstip: Tot en met stap 2 kan de saus van tevoren worden gemaakt. De saus blijft, in een afgesloten bewaardoos in de koelkast, 5 dagen goed. Laat de saus niet meer koken als de boter erdoor zit. Voorzichtig verwarmen kan wel.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
60 g ongezouten roomboter
380 ml rode port
7 g verse tijm
5 peperkorrels
2 kruidnagels
380 ml wildfond