Schenk de wildfond en port in een pan, voeg de specerijen toe en laat op middelhoog vuur tot ¼ inkoken. Dit duurt ca. 20 min.
Bestrooi ondertussen de hertenbiefstukken met peper en zout. Smelt ⅓ van de boter in een koekenpan en bak de biefstukken 4 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Neem de hertenbiefstukken uit de pan, leg op een warm bord en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie.
Schenk de saus door een zeef en doe terug in de pan. Breng aan de kook. Snijd de rest van de boter in blokjes. Neem de pan van het vuur en roer de boter er in delen door (monteren). Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout en serveer met de biefstukken.
Hertenbiefstuk met specerijen-portsaus
Bij smaakvolle hertenbiefstuk hoort smaakvolle, kruidige saus. En een goede rode wijn!
- combinatietipLekker met Jamie Oliver’s hasselbacks. Of wat dacht je van zelfgemaakte pommes gratin (AH FeestFavoriet)? Deze recepten vind je elders op deze website.
- bewaartipWil je de saus 1 dag van tevoren maken? Dat kan, maar laat het monteren achterwege. Zeef de saus wel alvast en bewaar afgedekt in de koelkast. Bereid verder volgens het recept.
Saus monteren
Instructievideo - 00:35 min.
Hertenbiefstuk met specerijen-portsaus
Bij smaakvolle hertenbiefstuk hoort smaakvolle, kruidige saus. En een goede rode wijn!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_100329_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
345 kcal
25 min. bereiden
5 min. wachten
Aan de slag
Schenk de wildfond en port in een pan, voeg de specerijen toe en laat op middelhoog vuur tot ¼ inkoken. Dit duurt ca. 20 min.
Bestrooi ondertussen de hertenbiefstukken met peper en zout. Smelt ⅓ van de boter in een koekenpan en bak de biefstukken 4 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Neem de hertenbiefstukken uit de pan, leg op een warm bord en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie.
Schenk de saus door een zeef en doe terug in de pan. Breng aan de kook. Snijd de rest van de boter in blokjes. Neem de pan van het vuur en roer de boter er in delen door (monteren). Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout en serveer met de biefstukken.
combinatietip:Lekker met Jamie Oliver’s hasselbacks. Of wat dacht je van zelfgemaakte pommes gratin (AH FeestFavoriet)? Deze recepten vind je elders op deze website.
bewaartip:Wil je de saus 1 dag van tevoren maken? Dat kan, maar laat het monteren achterwege. Zeef de saus wel alvast en bewaar afgedekt in de koelkast. Bereid verder volgens het recept.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
380 ml wildfond
200 ml port ruby
2 kruidnagels
1 steranijs
1 kaneelstokje
4 hertenbiefstukken
70 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
zeef