Heinz logo

Heinz

Melanzane alla Parmigiana van Heinz (advertentie)

Koken met Heinz: een overheerlijk Italiaans gerecht van laagjes gegrilde aubergine, tomatensaus, mozzarella en Parmezaanse kaas.

1 uur bereiden / 1 uur oventijd

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de aubergines in plakjes van 1 cm en rasp de Parmezaanse kaas.

  2. Bestrijk plakken aubergine aan beide kanten met de olijfolie en bestrooi met gedroogde oregano en basilicum naar smaak. Verdeel over bakplaten en rooster 30 minuten in de oven, halverwege keren.

  3. Stoof de spinazie in een pan met het water tot het zacht is. Laat uitlekken in een zeef.

  4. Vet een braadpan in, beleg met een enkele laag aubergineplakken, voeg vervolgens ¼ van de Heinz Tomato Frito en ¼ van de spinazie toe. Herhaal dit en eindig met aubergineplakken. Schep de bechamelsaus over de laatste laag aubergine heen en verdeel de mozzarella en parmezaan gelijkmatig erover.

  5. Bak de ovenschotel 30-40 minuten, tot de bovenkant goudbruin is.

  • serveertipServeer met sneetjes brood om al die geweldige saus van je bord te vegen!
  • algemeenDit recept is ontwikkeld door Heinz. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Melanzane alla Parmigiana van Heinz (advertentie)

Koken met Heinz: een overheerlijk Italiaans gerecht van laagjes gegrilde aubergine, tomatensaus, mozzarella en Parmezaanse kaas.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig