Was de aubergines, verwijder de steeltjes en snijd ze in plakjes van ½ cm dik. Leg ze vervolgens op een bord en bestrooi beide kanten met zout. Laat een uur staan en spoel ze vervolgens goed af en droog met keukenpapier.
Breng water voor de pasta aan de kook en kook volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Snijd ondertussen de aubergine in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een twee pan en voeg de aubergine blokjes toe. Bak tot ze mooi gekleurd zijn.
Verwarm de Heinz Tomato Frito in een pan en voeg ¾ van de verse basilicum toe, in fijne reepjes gesneden.
Voeg de aubergine en pasta toe aan de tomatensaus en meng door elkaar. Rasp 50 g van de parmezaanse kaas er over en verwarm al roerend 1 minuut.
Serveer vervolgens de pasta met de rest van de geraspte parmezaanse kaas en het basilicum.
Pasta alla Norma met Heinz Tomato Frito (advertentie)
Koken met Heinz Tomato Frito: met maar 5 ingrediënten en wat basilicum voor de sier heb je al snel en makkelijk een pasta op tafel gezet. Zo simpel kan het zijn.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Heinz. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Pasta alla Norma met Heinz Tomato Frito (advertentie)
Koken met Heinz Tomato Frito: met maar 5 ingrediënten en wat basilicum voor de sier heb je al snel en makkelijk een pasta op tafel gezet. Zo simpel kan het zijn.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD187416_220x162_JPG.jpg)
4 personen
495 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Was de aubergines, verwijder de steeltjes en snijd ze in plakjes van ½ cm dik. Leg ze vervolgens op een bord en bestrooi beide kanten met zout. Laat een uur staan en spoel ze vervolgens goed af en droog met keukenpapier.
Breng water voor de pasta aan de kook en kook volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Snijd ondertussen de aubergine in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een twee pan en voeg de aubergine blokjes toe. Bak tot ze mooi gekleurd zijn.
Verwarm de Heinz Tomato Frito in een pan en voeg ¾ van de verse basilicum toe, in fijne reepjes gesneden.
Voeg de aubergine en pasta toe aan de tomatensaus en meng door elkaar. Rasp 50 g van de parmezaanse kaas er over en verwarm al roerend 1 minuut.
Serveer vervolgens de pasta met de rest van de geraspte parmezaanse kaas en het basilicum.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Heinz. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 aubergine
300 g penne
3 el olijfolie extra vierge
350 g Heinz tomato frito
20 g verse basilicum
80 g geraspte Parmezaanse kaas