Houd 5 abrikozen heel en snijd de rest in kwarten. Ris de naaldjes van de helft van 1 takje rozemarijn. Verdeel de rest van het takje in 3 stukjes, het andere takje in 6 stukjes en houd ze apart. Snijd de walnoten doormidden.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de abrikozen (ook de hele) en de walnoten samen met de rozemarijn naaldjes op middelhoog vuur in 4 min. lichtbruin. Schep regelmatig om. Voeg ⅔ van de honing toe, meng en verdeel over een bord om af te laten koelen tot kamertemperatuur.
Haal de kazen uit de koelkast. Snijd de nog koude camembert overlangs in 2 lagen. Snijd het vijgenbrood overlangs in 2 schijven. Leg de roodkorstkaas op 1 schijf vijgenbrood en snijd het vijgenbrood rondom met een mesje op dezelfde maat als de kaas.
Leg de grote schijf vijgenbrood op een bord. Leg de onderkant van de camembert erop en beleg met de helft van de abrikozen- en walnotenstukjes. Dek af met de bovenkant van de camembert, leg daarop de kleine schijf vijgenbrood en daarop de roodkorstkaas.
Leg de 5 hele abrikozen op de bovenkant van de kaastaart. Verdeel de rest van de abrikozen en walnoten over en rondom de kaastaart. Steek de stukjes rozemarijn op verschillende plekken tussen de lagen en besprenkel de kaasplanktaart met de rest van de honing.
Kaasplanktaart met abrikoos en walnoten
Een kaasplank en een taart in één nagerecht. Dat moet wel een kerstdessert zijn! De abrikozen en walnoten smaken er heerlijk bij.
- bereidingstipJe kunt de kaastaart 1 dag van tevoren maken. Bewaar in de koelkast en laat 1 uur van tevoren op kamertemperatuur komen. Verdeel dan de abrikozen en walnoten erover.
- biertipDit gerecht is lekker met een glas Frontaal Rhodesian. Smaak lichtzoet, vol Herkomst: Nederland. Gastronomisch donker bier, top bij kaas en zoet
- wijntipDit gerecht is lekker met een glaasje Sherry 887 Medium. Smaak: halfzoete oloroso. Herkomst: Spanje. Elegante sherry. Heerlijk bij kaas, amandel en tiramisu.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Kaasplanktaart met abrikoos en walnoten
Een kaasplank en een taart in één nagerecht. Dat moet wel een kerstdessert zijn! De abrikozen en walnoten smaken er heerlijk bij.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD171653_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
8 personen
315 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Houd 5 abrikozen heel en snijd de rest in kwarten. Ris de naaldjes van de helft van 1 takje rozemarijn. Verdeel de rest van het takje in 3 stukjes, het andere takje in 6 stukjes en houd ze apart. Snijd de walnoten doormidden.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de abrikozen (ook de hele) en de walnoten samen met de rozemarijn naaldjes op middelhoog vuur in 4 min. lichtbruin. Schep regelmatig om. Voeg ⅔ van de honing toe, meng en verdeel over een bord om af te laten koelen tot kamertemperatuur.
Haal de kazen uit de koelkast. Snijd de nog koude camembert overlangs in 2 lagen. Snijd het vijgenbrood overlangs in 2 schijven. Leg de roodkorstkaas op 1 schijf vijgenbrood en snijd het vijgenbrood rondom met een mesje op dezelfde maat als de kaas.
Leg de grote schijf vijgenbrood op een bord. Leg de onderkant van de camembert erop en beleg met de helft van de abrikozen- en walnotenstukjes. Dek af met de bovenkant van de camembert, leg daarop de kleine schijf vijgenbrood en daarop de roodkorstkaas.
Leg de 5 hele abrikozen op de bovenkant van de kaastaart. Verdeel de rest van de abrikozen en walnoten over en rondom de kaastaart. Steek de stukjes rozemarijn op verschillende plekken tussen de lagen en besprenkel de kaasplanktaart met de rest van de honing.
bereidingstip:Je kunt de kaastaart 1 dag van tevoren maken. Bewaar in de koelkast en laat 1 uur van tevoren op kamertemperatuur komen. Verdeel dan de abrikozen en walnoten erover.
biertip:Dit gerecht is lekker met een glas Frontaal Rhodesian. Smaak lichtzoet, vol Herkomst: Nederland. Gastronomisch donker bier, top bij kaas en zoet
wijntip:Dit gerecht is lekker met een glaasje Sherry 887 Medium. Smaak: halfzoete oloroso. Herkomst: Spanje. Elegante sherry. Heerlijk bij kaas, amandel en tiramisu.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
100 g gedroogde gewelde abrikozen
2 takjes verse rozemarijn
30 g ongebrande en ongezouten walnoten
15 g ongezouten roomboter
1½ el honing
250 g Le Rustique camembert
150 g clemont rouge 70+
200 g vijgenbrood met amandelen