Snijd de carambola in de breedte in 4 plakjes van 1 cm dik. Meng de suiker met het goudpoeder en doop de carambolaplakjes er aan 1 kant in.
Doe het sorbetijs en de prosecco in de blender en mix tot een glad mengsel. Verdeel over de champagneglazen. Snijd de carambolasterren iets in en garneer de glazen ermee. Serveer direct.
Spoom met citroensorbetijs
IJs en prosecco: een gouden duo. Hoewel je de prosecco in deze spooms ook prima kunt vervangen door bruisend water voor een alcoholvrije cocktail. Nog even garneren met sterfruit of sinaasappelschil... Cheers!
- variatietipLiever een alcoholvrije spoom? Vervang de prosecco door bruisend water.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Spoom met citroensorbetijs
IJs en prosecco: een gouden duo. Hoewel je de prosecco in deze spooms ook prima kunt vervangen door bruisend water voor een alcoholvrije cocktail. Nog even garneren met sterfruit of sinaasappelschil... Cheers!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD171746_220x162_JPG.jpg)
4 personen
160 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de carambola in de breedte in 4 plakjes van 1 cm dik. Meng de suiker met het goudpoeder en doop de carambolaplakjes er aan 1 kant in.
Doe het sorbetijs en de prosecco in de blender en mix tot een glad mengsel. Verdeel over de champagneglazen. Snijd de carambolasterren iets in en garneer de glazen ermee. Serveer direct.
variatietip:Liever een alcoholvrije spoom? Vervang de prosecco door bruisend water.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 carambola
2 el fijne kristalsuiker
1 tl gold glitter dust
500 ml citroensorbetijs
300 ml prosecco
Dit heb je nodig
champagneglazen
blender