Bonensalade met rijst en yoghurt

Deze bonensalade met rijst en yoghurt is vullend, vol smaak en precies wat je wilt eten als je zin hebt in een voedzame maaltijd.

365 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 10 min. wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de rijst met ½ van de komijn volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, roer door met een vork, schep op een plat bord en laat afkoelen tot gebruik.

  2. Snipper ondertussen de ui. Schil en rasp de winterpeen grof en meng in een kom met de azijn. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de ijsbergsla in flinterdunne repen. Doe de kidneybonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.

  3. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de rest van de komijn en de ui 1 min. Voeg de kidneybonen toe en bak nog 5 min. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de bonen door de rijst en laat 10 min. afkoelen.

  4. Schep het bonen-rijstmengsel, de winterpeen, paprika en ijsbergsla naast elkaar in diepe borden. Verdeel de yoghurt erover.

  • Bonensalade met rijst en yoghurt

    Instructievideo - 00:57 min.

Bonensalade met rijst en yoghurt

Deze bonensalade met rijst en yoghurt is vullend, vol smaak en precies wat je wilt eten als je zin hebt in een voedzame maaltijd.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig