Heldere aspergesoep

Het voorjaar is weer aangebroken en daar horen asperges natuurlijk bij! Deze heldere aspergesoep wil je dit voorjaar eten.

35 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 30 min. wachten

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de asperges met de dunschiller rondom vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.

  2. Doe de schillen en onderkanten in een soeppan. Schenk de bouillon en het water erbij, breng aan de kook aan en zet dan het vuur uit. Laat 30 min. zonder deksel op de pan staan. 


  3. Snijd ondertussen de asperges in stukken van 2 cm. Maak de prei schoon en snijd in halve ringen van een ½ cm. Snijd de bieslook en krulpeterselie fijn.

  4. Schenk de soep door een zeef en vang op in een pan. Voeg de asperges en prei toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. koken tot de asperges beetgaar zijn. Roer de peterselie en bieslook erdoor en zet het vuur uit. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.

  • combinatietipLekker met een scheutje extra vierge olijfolie.
  • variatietipIn plaats van kippenbouillon in pot kun je ook bouillon van kippenbouillonblokjes. Let op het gerecht is dan niet meer gluten-en lactosevrij.
  • vegatipIn plaats van kippenbouillon kun je ook groentebouillon gebruiken.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heldere aspergesoep

Het voorjaar is weer aangebroken en daar horen asperges natuurlijk bij! Deze heldere aspergesoep wil je dit voorjaar eten.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig