Schil de asperges met de dunschiller rondom vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.
Doe de schillen en onderkanten in een soeppan. Schenk de bouillon en het water erbij, breng aan de kook aan en zet dan het vuur uit. Laat 30 min. zonder deksel op de pan staan.
Snijd ondertussen de asperges in stukken van 2 cm. Maak de prei schoon en snijd in halve ringen van een ½ cm. Snijd de bieslook en krulpeterselie fijn.
Schenk de soep door een zeef en vang op in een pan. Voeg de asperges en prei toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. koken tot de asperges beetgaar zijn. Roer de peterselie en bieslook erdoor en zet het vuur uit. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
Heldere aspergesoep
Het voorjaar is weer aangebroken en daar horen asperges natuurlijk bij! Deze heldere aspergesoep wil je dit voorjaar eten.
- combinatietipLekker met een scheutje extra vierge olijfolie.
- variatietipIn plaats van kippenbouillon in pot kun je ook bouillon van kippenbouillonblokjes. Let op het gerecht is dan niet meer gluten-en lactosevrij.
- vegatipIn plaats van kippenbouillon kun je ook groentebouillon gebruiken.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Heldere aspergesoep
Het voorjaar is weer aangebroken en daar horen asperges natuurlijk bij! Deze heldere aspergesoep wil je dit voorjaar eten.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD172756_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 personen
35 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Schil de asperges met de dunschiller rondom vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.
Doe de schillen en onderkanten in een soeppan. Schenk de bouillon en het water erbij, breng aan de kook aan en zet dan het vuur uit. Laat 30 min. zonder deksel op de pan staan.
Snijd ondertussen de asperges in stukken van 2 cm. Maak de prei schoon en snijd in halve ringen van een ½ cm. Snijd de bieslook en krulpeterselie fijn.
Schenk de soep door een zeef en vang op in een pan. Voeg de asperges en prei toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. koken tot de asperges beetgaar zijn. Roer de peterselie en bieslook erdoor en zet het vuur uit. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
combinatietip:Lekker met een scheutje extra vierge olijfolie.
variatietip:In plaats van kippenbouillon in pot kun je ook bouillon van kippenbouillonblokjes. Let op het gerecht is dan niet meer gluten-en lactosevrij.
vegatip:In plaats van kippenbouillon kun je ook groentebouillon gebruiken.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g verse witte asperges
400 ml Kleinstesoepfabriek biologische kippenbouillon in pot
400 ml kraanwater
150 g preien
10 g verse bieslook
5 g verse krulpeterselie
Dit heb je nodig
soeppan