Schil de asperges rondom met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Breng de asperges met de schillen, het bouillontablet en het water aan de kook.
Neem na 15 min. de asperges uit de pan en laat de schillen nog 30 min. op laag vuur doorkoken. Schenk de bouillon door een zeef en vang de bouillon op in een pan of kom. Gooi de schillen weg.
Snijd de gekookte asperges in stukjes. Smelt de boter in een soeppan. Voeg de bloem toe en bak 2 min. mee. Voeg de bouillon toe en breng al roerend met een garde aan de kook. Laat de soep 15 min. op laag vuur doorkoken.
Kook ondertussen het ei in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel. Prak fijn met een vork. Voeg het ei, de aspergestukjes, hamreepjes en de slagroom toe aan de soep en verwarm 2 min. op laag vuur.
Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn en garneer de soep ermee.
Limburgse aspergesoep
Deze romige, gebonden aspergesoep uit het zuiden is zó Nederlands en zó lekker!
Asperges koken
Instructievideo - 06:34 min.
Limburgse aspergesoep
Deze romige, gebonden aspergesoep uit het zuiden is zó Nederlands en zó lekker!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_044376_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 personen
245 kcal
15 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Schil de asperges rondom met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Breng de asperges met de schillen, het bouillontablet en het water aan de kook.
Neem na 15 min. de asperges uit de pan en laat de schillen nog 30 min. op laag vuur doorkoken. Schenk de bouillon door een zeef en vang de bouillon op in een pan of kom. Gooi de schillen weg.
Snijd de gekookte asperges in stukjes. Smelt de boter in een soeppan. Voeg de bloem toe en bak 2 min. mee. Voeg de bouillon toe en breng al roerend met een garde aan de kook. Laat de soep 15 min. op laag vuur doorkoken.
Kook ondertussen het ei in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel. Prak fijn met een vork. Voeg het ei, de aspergestukjes, hamreepjes en de slagroom toe aan de soep en verwarm 2 min. op laag vuur.
Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn en garneer de soep ermee.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g verse witte asperges
1 runderbouillonblokje
1¼ l kraanwater
30 g ongezouten roomboter
30 g tarwebloem
1 middelgroot scharrelei
200 g gekookte hamreepjes
60 ml verse slagroom
10 g verse peterselie
Dit heb je nodig
dunschiller