Snipper de ui. Verwijder de harde kern van de spitskool en snijd de kool in dunne reepjes.
Verhit de boter in een hapjespan en bak de ui met de kerrie 3 min. Voeg de spitskool toe en bak ca. 10 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Spitskool met kerrie
Kerrie is zo'n specerijenmengsel dat eigenlijk overal goed op smaakt. Ook in dit gerecht met spitskool speelt het een hoofdrol.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Spitskool met kerrie
Kerrie is zo'n specerijenmengsel dat eigenlijk overal goed op smaakt. Ook in dit gerecht met spitskool speelt het een hoofdrol.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD174937_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
130 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Verwijder de harde kern van de spitskool en snijd de kool in dunne reepjes.
Verhit de boter in een hapjespan en bak de ui met de kerrie 3 min. Voeg de spitskool toe en bak ca. 10 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 middelgrote ui
600 g spitskolen
30 g ongezouten roomboter
2½ tl kerriepoeder