Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika’s in blokjes van 2 cm.
Verhit de boter in een soeppan en fruit het korianderzaad en de ui 3 min. Voeg de knoflook, zoete aardappel en paprika toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het bouillonblokje en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 30 min. zachtjes met de deksel op de pan koken.
Doe ondertussen de kikkererwten in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Roer na 20 min. de kokosmelk door de soep.
Pureer de soep met de staafmixer glad. Meng de kikkererwten erdoor en laat de soep nog 10 min. op laag vuur zonder deksel koken. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht. Snijd de koriander fijn en meng met het citroenrasp en de pul biber.
Verdeel de soep over kommen en garneer met het koriandermengsel.
Zoete aardappel-paprikasoep
Zoete aardappel-paprikasoep met een spicy én romig tintje. Lekker met koriander en citroenrasp.
- variatietipIn plaats van pul biber kun je ook chilivlokken gebruiken. Als je de soep liever niet pittig wilt kun je de pul biber ook weglaten.
- bereidingstipVoor extra frisheid kun je ook een beetje citroensap door de soep mengen.
- serveertipLekker met afgebakken pitabroodjes.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Zoete aardappel-paprikasoep
Zoete aardappel-paprikasoep met een spicy én romig tintje. Lekker met koriander en citroenrasp.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD176952_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
545 kcal
55 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika’s in blokjes van 2 cm.
Verhit de boter in een soeppan en fruit het korianderzaad en de ui 3 min. Voeg de knoflook, zoete aardappel en paprika toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het bouillonblokje en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 30 min. zachtjes met de deksel op de pan koken.
Doe ondertussen de kikkererwten in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Roer na 20 min. de kokosmelk door de soep.
Pureer de soep met de staafmixer glad. Meng de kikkererwten erdoor en laat de soep nog 10 min. op laag vuur zonder deksel koken. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht. Snijd de koriander fijn en meng met het citroenrasp en de pul biber.
Verdeel de soep over kommen en garneer met het koriandermengsel.
variatietip:In plaats van pul biber kun je ook chilivlokken gebruiken. Als je de soep liever niet pittig wilt kun je de pul biber ook weglaten.
bereidingstip:Voor extra frisheid kun je ook een beetje citroensap door de soep mengen.
serveertip:Lekker met afgebakken pitabroodjes.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
2 rode paprika's
30 g ongezouten roomboter
½ el korianderzaad
800 g zoete aardappelblokjes
1 groentebouillonblokje
400 ml kraanwater
400 g kikkererwten in blik
400 ml kokosmelk
1 citroen
7½ g verse koriander
1 tl pul biber
Dit heb je nodig
soeppan
Staafmixer