Verwarm de oven op 160 °C.
Snipper de sjalot. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot zachtjes aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Voeg de risotto toe aan het mengsel en bak kort mee totdat de rijst glazig is geworden. Roer de spinazie, doperwten, cherrytomaten door het mengsel.
Los het MAGGI bouillon blokje op in het kokende water. Schep het mengsel in een ovenschaal en schenk de bouillon erbij. Plaats de risotto in de oven en gaar in +/- 40 minuten, of totdat het vocht is opgenomen en de rijst beetgaar is. Is de rijst nog niet gaar, voeg dan nog wat extra water toe en zet terug in de oven.
Haal de ovenschaal uit de oven en roer de helft van de kaas door de risotto. Schep de risotto op de borden en strooi wat basilicum en kaas erover.
Ovenrisotto met tomaten en spinazie van Maggi (advertentie)
Koken met Maggi: deze risotto uit de oven maak je met verse spinazie, doperwten en Parmezaanse kaas. Makkelijk én smaakvol! Een beetje van jezelf en een beetje van Maggi.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Maggi. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Ovenrisotto met tomaten en spinazie van Maggi (advertentie)
Koken met Maggi: deze risotto uit de oven maak je met verse spinazie, doperwten en Parmezaanse kaas. Makkelijk én smaakvol! Een beetje van jezelf en een beetje van Maggi.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD178410_220x162_JPG.jpg)
4 personen
624 kcal
15 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven op 160 °C.
Snipper de sjalot. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot zachtjes aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Voeg de risotto toe aan het mengsel en bak kort mee totdat de rijst glazig is geworden. Roer de spinazie, doperwten, cherrytomaten door het mengsel.
Los het MAGGI bouillon blokje op in het kokende water. Schep het mengsel in een ovenschaal en schenk de bouillon erbij. Plaats de risotto in de oven en gaar in +/- 40 minuten, of totdat het vocht is opgenomen en de rijst beetgaar is. Is de rijst nog niet gaar, voeg dan nog wat extra water toe en zet terug in de oven.
Haal de ovenschaal uit de oven en roer de helft van de kaas door de risotto. Schep de risotto op de borden en strooi wat basilicum en kaas erover.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Maggi. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 sjalot
1 el milde olijfolie
2 el tomatenpuree
300 g risottorijst
200 g verse spinazie
200 g verse doperwten
250 g cherrytomaten
1 Maggi groente bouillontablet
1 l kokend water
100 g Parmezaanse kaas
15 g verse basilicum
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)