Snipper de sjalot. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de sjalot op matig vuur 2 minuten.
Snijd (ondertussen) de champignons in plakjes en bak ze 4-5 minuten, al omscheppend mee. Voeg er de risottorijst aan toe en bak, al roerend, op middelhoog vuur zo’n 3-4 minuten tot de rijstkorrel glazig is.
Blus af met de witte wijn, roer even door en laat de wijn verdampen.
Los het groente bouillonblokje op in het kokende water. Schenk steeds wat van de bouillon bij de risotto, roer en wacht tot deze volledig is opgenomen. Ga door tot de rijst (beet)gaar is.
Roer de mascarpone, nootmuskaat en de citroenrasp door de risotto en breng op smaak met een snuf zout, chilivlokken en de kaas.
Serveer de paddenstoelenrisotto in diepe (voorverwarmde) borden en garneer met de rest van de kaas.
Risotto met champignons en mascarpone van Maggi (advertentie)
Koken met Maggi: deze risotto zit boordevol paddenstoelen en is lekker romig door de mascarpone en tegelijkertijd fris door de citroen.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Maggi. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Risotto met champignons en mascarpone van Maggi (advertentie)
Koken met Maggi: deze risotto zit boordevol paddenstoelen en is lekker romig door de mascarpone en tegelijkertijd fris door de citroen.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD186617_220x162_JPG.jpg)
4 personen
570 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de sjalot. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de sjalot op matig vuur 2 minuten.
Snijd (ondertussen) de champignons in plakjes en bak ze 4-5 minuten, al omscheppend mee. Voeg er de risottorijst aan toe en bak, al roerend, op middelhoog vuur zo’n 3-4 minuten tot de rijstkorrel glazig is.
Blus af met de witte wijn, roer even door en laat de wijn verdampen.
Los het groente bouillonblokje op in het kokende water. Schenk steeds wat van de bouillon bij de risotto, roer en wacht tot deze volledig is opgenomen. Ga door tot de rijst (beet)gaar is.
Roer de mascarpone, nootmuskaat en de citroenrasp door de risotto en breng op smaak met een snuf zout, chilivlokken en de kaas.
Serveer de paddenstoelenrisotto in diepe (voorverwarmde) borden en garneer met de rest van de kaas.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Maggi. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 sjalot
3 el milde olijfolie
650 g kastanjechampignons
280 g risottorijst
75 ml witte wijn
1 Maggi groente bouillonblokje
1 l kokend water
100 g mascarpone
½ tl geraspte nootmuskaat
1 tl citroenrasp
¼ tl chilivlokken
75 g geraspte Parmezaanse kaas