Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes van 2 centimeter. Pel de ui en snijd in grove stukjes.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de knolselderijblokjes en de gesnipperde ui 5 minuten op matig vuur.
Schenk er het kokend water en de kookroom bij en voeg er het (tuinkruiden) bouillonblokje aan toe.
Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen tot de knolselderij gaar is en pureer met de staafmixer glad.
Breng de knolselderijsoep (naar wens) op smaak met versgemalen peper en zout en houd de soep warm tot gebruik.
Snijd de chorizo in kleine blokjes en bak ze in een droge, voorverwarmde koekenpan krokant.
Schep de romige knolselderijsoep in kommen en garneer met de krokante stukjes chorizo.
Knolselderijsoep met krokante chorizo van Maggi (advertentie)
Koken met Maggi: een fluweelzachte soep die lekker crunchy en pittig is door de uitgebakken chorizoworst. In een handomdraai op tafel. Wat wil je nog meer?
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Maggi. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Knolselderijsoep met krokante chorizo van Maggi (advertentie)
Koken met Maggi: een fluweelzachte soep die lekker crunchy en pittig is door de uitgebakken chorizoworst. In een handomdraai op tafel. Wat wil je nog meer?
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD186616_220x162_JPG.jpg)
4 personen
317 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes van 2 centimeter. Pel de ui en snijd in grove stukjes.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de knolselderijblokjes en de gesnipperde ui 5 minuten op matig vuur.
Schenk er het kokend water en de kookroom bij en voeg er het (tuinkruiden) bouillonblokje aan toe.
Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen tot de knolselderij gaar is en pureer met de staafmixer glad.
Breng de knolselderijsoep (naar wens) op smaak met versgemalen peper en zout en houd de soep warm tot gebruik.
Snijd de chorizo in kleine blokjes en bak ze in een droge, voorverwarmde koekenpan krokant.
Schep de romige knolselderijsoep in kommen en garneer met de krokante stukjes chorizo.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Maggi. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 knolselderij
1 zoete witte ui
2 el zonnebloemolie
1 l kokend water
150 ml kookroom
1 Maggi tuinkruiden bouillonblokje
100 g chorizoworst