Maak de paprika's en sperziebonen schoon en snijd in stukken, snijd de aubergine in stukken. Snipper de sjalotten en snijd de tomaat in blokken. Maak de rode peper schoon en snijd fijn.
Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olijfolie in een hapjes- of braadpan en bak hierin de kipfiletblokjes rondom bruin. Bak de sjalot 1 min. mee.
Voeg de aubergine, sperziebonen, paprika, tomaat en naar smaak rode peper toe en bak ca. 3 min. op hoog vuur. Voeg de tandoori currypasta toe en bak al roerend 2 min. op middelhoog vuur.
Voeg het water toe en sudder op laag vuur in ca. 15 min. gaar. Schep het mengsel af en toe om.
Haal het van de warmtebron en roer de magere yoghurt erdoorheen. Serveer met de rijst.
AH verspakket Indiase tandoori
'Indiase tandoori' maak je met kip, rijst en het verspakket van Albert Heijn! Gevuld met bloemkool, sperziebonen en paprika wordt deze maaltijd gegarandeerd genieten.
25 min. bereiden
6 ingrediënten
- serveertipBestrooi voor het serveren met fijngesneden koriander.
- variatietipLiever wat pittiger? Voeg dan naar smaak wat cayennepeper toe.
- vegatipLiever vegetarisch? Vervang de kip door in stukjes gesneden zoete aardappel.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
AH verspakket Indiase tandoori
'Indiase tandoori' maak je met kip, rijst en het verspakket van Albert Heijn! Gevuld met bloemkool, sperziebonen en paprika wordt deze maaltijd gegarandeerd genieten.
hoofdgerecht
4 personen
25 min. bereiden
Aan de slag
Maak de paprika's en sperziebonen schoon en snijd in stukken, snijd de aubergine in stukken. Snipper de sjalotten en snijd de tomaat in blokken. Maak de rode peper schoon en snijd fijn.
Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olijfolie in een hapjes- of braadpan en bak hierin de kipfiletblokjes rondom bruin. Bak de sjalot 1 min. mee.
Voeg de aubergine, sperziebonen, paprika, tomaat en naar smaak rode peper toe en bak ca. 3 min. op hoog vuur. Voeg de tandoori currypasta toe en bak al roerend 2 min. op middelhoog vuur.
Voeg het water toe en sudder op laag vuur in ca. 15 min. gaar. Schep het mengsel af en toe om.
Haal het van de warmtebron en roer de magere yoghurt erdoorheen. Serveer met de rijst.
serveertip:Bestrooi voor het serveren met fijngesneden koriander.
variatietip:Liever wat pittiger? Voeg dan naar smaak wat cayennepeper toe.
vegatip:Liever vegetarisch? Vervang de kip door in stukjes gesneden zoete aardappel.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 AH Indiase tandoori verspakket
300 g basmatirijst
2 el milde olijfolie
300 g kipfiletblokjes
150 ml water
50 ml magere yoghurt