Snijd de witte kool in dunne repen. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Maak de sperziebonen schoon en snijd in stukjes. Maak de peper schoon en snijd fijn. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Schil de gember dun en snijd fijn. Snijd de kipdijfilet in blokjes.
Voeg ½ tl kruidenmix toe aan het water en kook hierin de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een hapjespan en bak hierin de ui, knoflook, gember en rode peper (naar smaak) 2 min. op hoog vuur.
Voeg de witte kool, paprika en sperziebonen en toe en bak 12-15 min. op hoog vuur.
Verhit ondertussen de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de kipblokjes 6-8 min. op hoog vuur.
Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de gebakken kip door de satésaus en laat door en door warm worden op laag vuur.
Voeg de kruidenmix en rijst toe aan het groentemengsel en bak 2 min. op middelhoog vuur.
Bestrooi voor serveren met het kokosrasp. Serveer de gele rijst met de saté.
AH verspakket gebakken gele rijst met saté
Saté? Dat is altijd een goed idee! Deze versie zonder stokjes maken we met gebakken gele rijst, sperziebonen en een rood pepertje uit het handige het verspakket.
45 min. bereiden
6 ingrediënten
- serveertipServeer met zoetzure komkommer, atjar, kroepoek, gebakken ei, ketjap en/of sambal. Houd de helft van de uien en de rode peper apart bij stap 3, verhit olie in een pan en bak de ui en rode peper 2-3 min. op hoog vuur. Serveer los.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
AH verspakket gebakken gele rijst met saté
Saté? Dat is altijd een goed idee! Deze versie zonder stokjes maken we met gebakken gele rijst, sperziebonen en een rood pepertje uit het handige het verspakket.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD179197_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
45 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de witte kool in dunne repen. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Maak de sperziebonen schoon en snijd in stukjes. Maak de peper schoon en snijd fijn. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Schil de gember dun en snijd fijn. Snijd de kipdijfilet in blokjes.
Voeg ½ tl kruidenmix toe aan het water en kook hierin de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een hapjespan en bak hierin de ui, knoflook, gember en rode peper (naar smaak) 2 min. op hoog vuur.
Voeg de witte kool, paprika en sperziebonen en toe en bak 12-15 min. op hoog vuur.
Verhit ondertussen de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de kipblokjes 6-8 min. op hoog vuur.
Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de gebakken kip door de satésaus en laat door en door warm worden op laag vuur.
Voeg de kruidenmix en rijst toe aan het groentemengsel en bak 2 min. op middelhoog vuur.
Bestrooi voor serveren met het kokosrasp. Serveer de gele rijst met de saté.
serveertip:Serveer met zoetzure komkommer, atjar, kroepoek, gebakken ei, ketjap en/of sambal. Houd de helft van de uien en de rode peper apart bij stap 3, verhit olie in een pan en bak de ui en rode peper 2-3 min. op hoog vuur. Serveer los.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 pak AH gebakken gele rijst met sate verspakket
300 g kipdijfilet
300 g basmatirijst
1 l water
2 el zonnebloemolie
250 ml satésaus