Snijd de kipfilet in blokjes. Halveer de cherrytomaten. Kook de rijst naar bereidingswijze op de verpakking.
Verhit de olie en boter in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 5 tot 7 minuten, tot ze lichtbruin zijn. Voeg Patak's Butter Chicken Curry Spice Paste toe en bak mee voor 2 min.
Voeg het water en de slagroom toe en laat 5 minuten sudderen tot de kip gaar is.
Voeg de gehalveerde cherrytomaten toe. Laat 15 minuten zachtjes koken.
Kook ondertussen de boontjes beetgaar en verwarm het naanbrood volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de koriander grof.
Garneer de butter chicken curry met koriander. Serveer met de basmatirijst, boontjes, mango chutney en naanbrood.
Butter chicken curry met snijbonen van Patak's (advertentie)
Koken met Patak's: bestellen is verleden tijd! Jij maakt voortaan een romige butter chicken, gewoon thuis. Met de kruidenpasta van Patak's is dat namelijk helemaal niet moeilijk. Serveer met basmatirijst, koriander en naan, en je kan aan tafel.
- vegatipVervang de kipfilet door 375 gram tofu naturel. Laat de tofu uitlekken, dep droog met keukenpapier en snijd in stukken van 1-2 cm.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Patak's. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Butter chicken curry met snijbonen van Patak's (advertentie)
Koken met Patak's: bestellen is verleden tijd! Jij maakt voortaan een romige butter chicken, gewoon thuis. Met de kruidenpasta van Patak's is dat namelijk helemaal niet moeilijk. Serveer met basmatirijst, koriander en naan, en je kan aan tafel.
4 personen
785 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kipfilet in blokjes. Halveer de cherrytomaten. Kook de rijst naar bereidingswijze op de verpakking.
Verhit de olie en boter in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 5 tot 7 minuten, tot ze lichtbruin zijn. Voeg Patak's Butter Chicken Curry Spice Paste toe en bak mee voor 2 min.
Voeg het water en de slagroom toe en laat 5 minuten sudderen tot de kip gaar is.
Voeg de gehalveerde cherrytomaten toe. Laat 15 minuten zachtjes koken.
Kook ondertussen de boontjes beetgaar en verwarm het naanbrood volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de koriander grof.
Garneer de butter chicken curry met koriander. Serveer met de basmatirijst, boontjes, mango chutney en naanbrood.
vegatip:Vervang de kipfilet door 375 gram tofu naturel. Laat de tofu uitlekken, dep droog met keukenpapier en snijd in stukken van 1-2 cm.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Patak's. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
500 g kipfilet
200 g cherrytomaten
350 g basmatirijst
1 el milde olijfolie
20 g ongezouten roomboter
2 el Patak's butter chicken kruidenpasta in pot
125 ml water
3 el verse slagroom
400 g verse gesneden snijbonen
1 pak Patak's mini naan garlic & coriander
15 g verse koriander
4 el Patak's mango chutney