Snijd de koriandersteeltjes fijn en de blaadjes grof. Snipper de sjalotten. Meng het gehakt met de koriandersteeltjes, de sjalot en de ras el hanout en breng op smaak met peper en eventueel zout. Rol er met vochtige handen 12 balletjes (per 4 personen) van. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de köfte in 10 min. op middelhoog vuur bruin en gaar. Keer halverwege.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote hapjespan op hoog vuur en roerbak de sperziebonen 8 min. Schep na 7 min. de gember- en paprikapoeder erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de knoflook fijn en de tomaten in blokjes. Doe de korianderblaadjes, tomatenblokjes, tomatenpuree en knoflook in de hakmolen van de staafmixer en maal met korte pulsen tot een grove saus. Breng op smaak met peper.
Rooster de pitabroodjes 2-3 min. in de broodrooster. Zet alles in aparte bakjes op tafel, zodat iedereen zijn eigen broodje kan samenstellen.
Köfte met koriander-tomatensaus, sperziebonen en pita van London Loy
Köfte met koriander-tomatensaus, sperziebonen; deze goedgevulde pita's bewijzen dat lekker eten helemaal niet veel tijd hoeft te kosten. Extra handig: je kunt de köfte een dag van te voren bereiden.
- variatietipVervang voor de afwisseling de ras el hanout door kerriekruiden.
- combinatietip Lekker met Turkse yoghurt.
- variatietipGeen fan van koriander? Vervang het eventueel door peterselie.
- bereidingstipMarineer het gehakt een avond van tevoren en bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Köfte met koriander-tomatensaus, sperziebonen en pita van London Loy
Köfte met koriander-tomatensaus, sperziebonen; deze goedgevulde pita's bewijzen dat lekker eten helemaal niet veel tijd hoeft te kosten. Extra handig: je kunt de köfte een dag van te voren bereiden.
hoofdgerecht
4 personen
565 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de koriandersteeltjes fijn en de blaadjes grof. Snipper de sjalotten. Meng het gehakt met de koriandersteeltjes, de sjalot en de ras el hanout en breng op smaak met peper en eventueel zout. Rol er met vochtige handen 12 balletjes (per 4 personen) van. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de köfte in 10 min. op middelhoog vuur bruin en gaar. Keer halverwege.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote hapjespan op hoog vuur en roerbak de sperziebonen 8 min. Schep na 7 min. de gember- en paprikapoeder erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de knoflook fijn en de tomaten in blokjes. Doe de korianderblaadjes, tomatenblokjes, tomatenpuree en knoflook in de hakmolen van de staafmixer en maal met korte pulsen tot een grove saus. Breng op smaak met peper.
Rooster de pitabroodjes 2-3 min. in de broodrooster. Zet alles in aparte bakjes op tafel, zodat iedereen zijn eigen broodje kan samenstellen.
variatietip:Vervang voor de afwisseling de ras el hanout door kerriekruiden.
combinatietip: Lekker met Turkse yoghurt.
variatietip:Geen fan van koriander? Vervang het eventueel door peterselie.
bereidingstip:Marineer het gehakt een avond van tevoren en bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
15 g verse koriander
2 sjalotten
300 g rundergehakt
½ el ras el hanout
4 el milde olijfolie
600 g verse sperziebonen
1 tl gemberpoeder
1 tl paprikapoeder
2 tenen knoflook
2 tomaten
35 g tomatenpuree
4 volkorenpita's
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
broodrooster