Doe het water en de basterdsuiker in een pan, breng op middelhoog vuur aan de kook en laat 3-5 min. koken tot een karamel.
Haal de pan van het vuur en voeg de tamarindepasta toe aan de karamel. Pas op, de saus kan erg opborrelen! Roer door tot de saus stopt met borrelen. Voeg de vissaus toe en breng terug aan de kook. Roer af en toe door. Laat de saus 5 min. op laag vuur inkoken.
Laat de saus volledig afkoelen en bewaar in een afgesloten glazen pot in de koelkast.
Pad thai saus
Deze pad thai saus mag dan snel en simpel gemaakt zijn, lekker is die zeker! Je maakt 'm met 3 ingrediënten: vissaus, tamarindepasta en basterdsuiker.
- algemeenMet deze saus kun je 8 porties pad thai maken.
- algemeenDe pad thai saus bestaat uit 4 basissmaken: zout, zoet, zuur en pittig. De basis maak je met vissaus (zout), tamarinde (zuur) en suiker (zoet), later voeg je daar pepers of chili (pittig) aan toe.
- variatietipVoeg voor extra pit 1-2 fijngesneden rawitpeper(s) toe aan de saus.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Pad thai saus
Deze pad thai saus mag dan snel en simpel gemaakt zijn, lekker is die zeker! Je maakt 'm met 3 ingrediënten: vissaus, tamarindepasta en basterdsuiker.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD182033_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
8 personen
100 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Doe het water en de basterdsuiker in een pan, breng op middelhoog vuur aan de kook en laat 3-5 min. koken tot een karamel.
Haal de pan van het vuur en voeg de tamarindepasta toe aan de karamel. Pas op, de saus kan erg opborrelen! Roer door tot de saus stopt met borrelen. Voeg de vissaus toe en breng terug aan de kook. Roer af en toe door. Laat de saus 5 min. op laag vuur inkoken.
Laat de saus volledig afkoelen en bewaar in een afgesloten glazen pot in de koelkast.
algemeen:Met deze saus kun je 8 porties pad thai maken.
algemeen:De pad thai saus bestaat uit 4 basissmaken: zout, zoet, zuur en pittig. De basis maak je met vissaus (zout), tamarinde (zuur) en suiker (zoet), later voeg je daar pepers of chili (pittig) aan toe.
variatietip:Voeg voor extra pit 1-2 fijngesneden rawitpeper(s) toe aan de saus.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
2 el water
140 g lichtbruine basterdsuiker
180 g tamarindepasta
120 ml vissaus
Dit heb je nodig
glazen bewaarpot 600 ml