Snelle 'pad thai' met kip

Beroemd in Thailand: het bordje gebakken noedels met tamarinde, een eitje erdoor en pinda's en limoen erover. Wij maken een deze 'pad thai' met kipfilet.

685 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

14 ingrediënten


Aan de slag


  1. Week de noedels in het koude water. Hak de pinda grof. Snijd de koriander grof. Snijd de limoen in 4 parten en klop de eieren los.

  2. Meng de vissaus, tamarindepasta, basterdsuiker en heet water in een kommetje. Roer goed door. Giet de noedels af in een vergiet.

  3. Verhit de heflt van de olie op hoog vuur in een grote wok of hapjespan. Bak de kipblokjes in 2-3 min. lichtbruin. Voeg de wokgroente toe en roerbak nog 2 min. Voeg de noedels en de saus toe en roerbak nog 2-3 min. tot de noedels alle saus hebben opgenomen.

  4. Schuif de kip, groente en noedels naar een kant van de pan en voeg de rest van de olie toe aan de andere kant, laat deze goed heet worden. Schenk de eieren op de olie. Schep de eieren pas door wanneer er rondom een bubbelrandje is ontstaan. Schep alles in de pan om en bak nog 1 min. Schep de taugé, de helft van pinda’s en de helft van de koriander erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Verdeel de noedels over 4 kommen, bestrooi met de rest van de gehakte pinda’s en de rest van de koriander. Serveer met de partjes limoen.

  • combinatietipVoeg voor extra pit een fijngesneden rawitpeper toe aan de saus.
  • vegatipVervang de kip door pittige tofureepjes of bekijk ook eens deze pad thai met tofu en ei
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?
  • Roerbakken / wokken

    Instructievideo - 00:54 min.

Snelle 'pad thai' met kip

Beroemd in Thailand: het bordje gebakken noedels met tamarinde, een eitje erdoor en pinda's en limoen erover. Wij maken een deze 'pad thai' met kipfilet.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig