Week de noedels in het koude water. Hak de pinda grof. Snijd de koriander grof. Snijd de limoen in 4 parten en klop de eieren los.
Meng de vissaus, tamarindepasta, basterdsuiker en heet water in een kommetje. Roer goed door. Giet de noedels af in een vergiet.
Verhit de heflt van de olie op hoog vuur in een grote wok of hapjespan. Bak de kipblokjes in 2-3 min. lichtbruin. Voeg de wokgroente toe en roerbak nog 2 min. Voeg de noedels en de saus toe en roerbak nog 2-3 min. tot de noedels alle saus hebben opgenomen.
Schuif de kip, groente en noedels naar een kant van de pan en voeg de rest van de olie toe aan de andere kant, laat deze goed heet worden. Schenk de eieren op de olie. Schep de eieren pas door wanneer er rondom een bubbelrandje is ontstaan. Schep alles in de pan om en bak nog 1 min. Schep de taugé, de helft van pinda’s en de helft van de koriander erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de noedels over 4 kommen, bestrooi met de rest van de gehakte pinda’s en de rest van de koriander. Serveer met de partjes limoen.
Snelle 'pad thai' met kip
Beroemd in Thailand: het bordje gebakken noedels met tamarinde, een eitje erdoor en pinda's en limoen erover. Wij maken een deze 'pad thai' met kipfilet.
- combinatietipVoeg voor extra pit een fijngesneden rawitpeper toe aan de saus.
- vegatipVervang de kip door pittige tofureepjes of bekijk ook eens deze pad thai met tofu en ei
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
Snelle 'pad thai' met kip
Beroemd in Thailand: het bordje gebakken noedels met tamarinde, een eitje erdoor en pinda's en limoen erover. Wij maken een deze 'pad thai' met kipfilet.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD181250_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
685 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Week de noedels in het koude water. Hak de pinda grof. Snijd de koriander grof. Snijd de limoen in 4 parten en klop de eieren los.
Meng de vissaus, tamarindepasta, basterdsuiker en heet water in een kommetje. Roer goed door. Giet de noedels af in een vergiet.
Verhit de heflt van de olie op hoog vuur in een grote wok of hapjespan. Bak de kipblokjes in 2-3 min. lichtbruin. Voeg de wokgroente toe en roerbak nog 2 min. Voeg de noedels en de saus toe en roerbak nog 2-3 min. tot de noedels alle saus hebben opgenomen.
Schuif de kip, groente en noedels naar een kant van de pan en voeg de rest van de olie toe aan de andere kant, laat deze goed heet worden. Schenk de eieren op de olie. Schep de eieren pas door wanneer er rondom een bubbelrandje is ontstaan. Schep alles in de pan om en bak nog 1 min. Schep de taugé, de helft van pinda’s en de helft van de koriander erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de noedels over 4 kommen, bestrooi met de rest van de gehakte pinda’s en de rest van de koriander. Serveer met de partjes limoen.
combinatietip:Voeg voor extra pit een fijngesneden rawitpeper toe aan de saus.
vegatip:Vervang de kip door pittige tofureepjes of bekijk ook eens deze pad thai met tofu en ei (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1055448/pad-thai-met-tofu-en-ei)
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
225 g rijstnoedels 5mm
2 l koud water
50 g gezouten pinda's
10 g verse koriander
1 limoen
4 middelgrote scharreleieren
60 ml vissaus
90 g tamarindepasta
70 g lichtbruine basterdsuiker
50 ml heet water
4 el zonnebloemolie
300 g kipfiletblokjes
400 g Thaise wokgroente
125 g taugé