Kruidige linzenstoof met kokosmelk, ei en ingelegde rode ui

De kokosmelk in de (keto) linzenstoof maakt 'm lekker romig, wat goed samengaat met andere smaakmakers: gember en masala. De ingelegde rode ui geeft het gerecht weer wat contrast. En dat al in een halfuurtje kooktijd!

400 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de ui in dunne halve ringen en meng met de azijn en 1 el water (per 2 personen). Kook ondertussen de eieren in 7 min. hard. Giet af, laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer.

  2. Schil ondertussen de pastinaak en snijd in blokjes van 1 cm. Schil de gember en snijd samen met de knoflook fijn. Verhit de boter in een braadpan en bak de knoflook en gember 1 min. Voeg de masala, linzen en pastinaak toe en bak 1 min.

  3. Voeg de kokosmelk en de rest van het water toe en breng aan de kook. Laat ca. 15 min. zachtjes koken tot de linzen gaar zijn.

  4. Roer de spinazie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stoof met de gehalveerde eitjes en de rode ingelegde ui.

Gerelateerde recepten

Kruidige linzenstoof met kokosmelk, ei en ingelegde rode ui

De kokosmelk in de (keto) linzenstoof maakt 'm lekker romig, wat goed samengaat met andere smaakmakers: gember en masala. De ingelegde rode ui geeft het gerecht weer wat contrast. En dat al in een halfuurtje kooktijd!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig