Klop de eieren los met de mirin, sesamolie en suiker. Breng op smaak met peper en het zout.
Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Giet ⅙ van het eimengsel in de pan en bak 30 sec. tot het ei gestold is.
Rol het ei met een spatel op, van een kant van de pan naar de andere kant.
Voeg ⅙ van de olie toe aan de pan en schenk weer ⅙ van het eimengsel in de pan. Til de rol in de pan een beetje op zodat het mengsel er ook onder komt. Bak weer 30 sec. en rol het ei vanaf de kant van de eerste rol op naar de andere kant. Herhaal nog 4 keer tot het eimengsel op is.
Schep de rol uit de pan op het sushimatje en rol strak op zodat het een ovaal vormt. Laat 10 min. rusten. Snijd de tamagoyaki met een scherp mes in 8 gelijke plakken (per 4 personen).
Tamagoyaki
Tamago = ei en yaki = gebakken. Tamagoyaki betekent dus 'gebakken ei' in het Japans. Het flinterdunne ei-rolletje wordt op smaak gebracht met mirin, een beetje suiker, zout en sesamolie. Dit alles bij elkaar zorgt voor gebalanceerde umami smaak.
- combinatietipLekker met sushirijst.
- serveertipOok lekker om op kamertemperatuur te eten.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Tamagoyaki
Tamago = ei en yaki = gebakken. Tamagoyaki betekent dus 'gebakken ei' in het Japans. Het flinterdunne ei-rolletje wordt op smaak gebracht met mirin, een beetje suiker, zout en sesamolie. Dit alles bij elkaar zorgt voor gebalanceerde umami smaak.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD182615_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
255 kcal
30 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Klop de eieren los met de mirin, sesamolie en suiker. Breng op smaak met peper en het zout.
Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Giet ⅙ van het eimengsel in de pan en bak 30 sec. tot het ei gestold is.
Rol het ei met een spatel op, van een kant van de pan naar de andere kant.
Voeg ⅙ van de olie toe aan de pan en schenk weer ⅙ van het eimengsel in de pan. Til de rol in de pan een beetje op zodat het mengsel er ook onder komt. Bak weer 30 sec. en rol het ei vanaf de kant van de eerste rol op naar de andere kant. Herhaal nog 4 keer tot het eimengsel op is.
Schep de rol uit de pan op het sushimatje en rol strak op zodat het een ovaal vormt. Laat 10 min. rusten. Snijd de tamagoyaki met een scherp mes in 8 gelijke plakken (per 4 personen).
combinatietip:Lekker met sushirijst.
serveertip:Ook lekker om op kamertemperatuur te eten.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
6 middelgrote eieren
2 el mirin
1 el sesamolie
½ el fijne kristalsuiker
½ tl zout
3 el zonnebloemolie
Dit heb je nodig
bamboe sushimatje