Tostada's met gehakt en kaas

Een tostada is een krokant gebakken of gefrituurde tortilla die je kunt beleggen met allerlei lekkere toppings. Ooit uitgevonden om oud geworden, ietwat taaie tortilla's weer nieuw leven in te blazen. Ideaal als snack!

115 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 10 min. oventijd

licht pittig

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de uien, houd 2 el (per 12 stuks) achter voor de garnering. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 1 min. op hoog vuur. Voeg het gehakt en de picadillo toe en roerbak 3 min. Voeg de tomatenpuree en het water toe en bak nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de kaas erdoor en zet het vuur uit.

  2. Leg de maistortilla’s op 2 met bakpapier beklede bakplaten, verdeel het gehaktmengsel erover en bak ca. 10 min. in de oven.

  3. Snijd de radijs in flinterdunne plakjes, de koriander fijn en de limoen in parten. Haal de tostada’s uit de oven en bestrooi met de achtergehouden ui, de radijs en koriander. Serveer met de salsa en partjes limoen.

  • vegatipVervang het kipgehakt door vegan rulstukjes.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Tostada's met gehakt en kaas

Een tostada is een krokant gebakken of gefrituurde tortilla die je kunt beleggen met allerlei lekkere toppings. Ooit uitgevonden om oud geworden, ietwat taaie tortilla's weer nieuw leven in te blazen. Ideaal als snack!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig