Rodekool koken

Rodekool koken doe je met dit recept. Serveer met aardappelen en stoofvlees of varieer met appel, gesnipperde ui of kaneel. Zo geef jij er gemakkelijk je eigen twist aan.

70 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwijder de harde kern van de rodekool en leg met het snijvlak op de snijplank. Snijd de kool in hele dunne plakken (of gebruik een mandoline).

  2. Breng in een ruime pan op middelhoog vuur de rode kool met het water, azijn en het zout aan de kook met de deksel op de pan. Kook 30 min. op laag vuur tot de rodekool zacht en gaar is, roer af en toe zodat-ie niet aanbakt. Haal de pan van het vuur, giet eventueel af en roer de boter erdoor.

  • combinatietipLekker met aardappelen en stoofvlees.
  • combinatietipOok lekker om in blokjes gesneden appel, een gesnipperde ui en een kaneelstokje mee te koken.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Rodekool koken

Rodekool koken doe je met dit recept. Serveer met aardappelen en stoofvlees of varieer met appel, gesnipperde ui of kaneel. Zo geef jij er gemakkelijk je eigen twist aan.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig