Snijd de rodekool in kwarten en snijd de harde kern eruit. Snijd de kwarten in zo dun mogelijke reepjes.
Verhit de boter in een hapjes- of stoofpan en roerbak de kool op hoog vuur 5 min. Voeg de cranberry’s, wijn en appelstroop toe. Breng aan de kook en laat zonder deksel op middelhoog vuur in 20 min. gaar stoven. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper.
Rodekool met cranberry's
Een klassiek bijgerecht voor op het kerstmenu: rode kool met cranberry.
- bereidingstipEten er kinderen mee? Vervang de wijn door 300 ml witte-druivensap.
- algemeenU kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in de koelkast. Warm op laag vuur in 10 min. op.
Rodekool met cranberry's
Een klassiek bijgerecht voor op het kerstmenu: rode kool met cranberry.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_118561_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
6 personen
145 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Snijd de rodekool in kwarten en snijd de harde kern eruit. Snijd de kwarten in zo dun mogelijke reepjes.
Verhit de boter in een hapjes- of stoofpan en roerbak de kool op hoog vuur 5 min. Voeg de cranberry’s, wijn en appelstroop toe. Breng aan de kook en laat zonder deksel op middelhoog vuur in 20 min. gaar stoven. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper.
bereidingstip:Eten er kinderen mee? Vervang de wijn door 300 ml witte-druivensap.
algemeen:U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in de koelkast. Warm op laag vuur in 10 min. op.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
1 rodekool
50 g ongezouten roomboter
175 g diepvries cranberry's
300 ml Riesling witte wijn
5 el appelstroop