Rodekool met cranberry's

Een klassiek bijgerecht voor op het kerstmenu: rode kool met cranberry.

145 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 20 min. wachten

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de rodekool in kwarten en snijd de harde kern eruit. Snijd de kwarten in zo dun mogelijke reepjes.

  2. Verhit de boter in een hapjes- of stoofpan en roerbak de kool op hoog vuur 5 min. Voeg de cranberry’s, wijn en appelstroop toe. Breng aan de kook en laat zonder deksel op middelhoog vuur in 20 min. gaar stoven. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper.

  • bereidingstipEten er kinderen mee? Vervang de wijn door 300 ml witte-druivensap.
  • algemeenU kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in de koelkast. Warm op laag vuur in 10 min. op.

Rodekool met cranberry's

Een klassiek bijgerecht voor op het kerstmenu: rode kool met cranberry.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig