Breek de chocolade in stukken en leg in een hittebestendige kom.Schenk het kokend water op de chocolade en laat 2 min. staan. Roer door en klop met een garde tot een gladde saus. Laat het vanille-ijs zacht worden, zodat je het kunt scheppen.
Leg de meringuekransjes (mini-pavlova’s) op de bordjes. Schep de bollen van het ijs en leg ze erop.
Verdeel de warme chocoladesaus over het dessert en leg op elk taartje een pluk suikerspin.
Meringuetaartje met ijs, chocoladesaus en suikerspin
Een leuk en betaalbaar toetje. Met schruimkransjes, ijs, chocolade en suikerspin zet jij al een prachtig taartje op tafel!
- kookstaptipVarieer met verschillende soorten ijs en fruit.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Meringuetaartje met ijs, chocoladesaus en suikerspin
Een leuk en betaalbaar toetje. Met schruimkransjes, ijs, chocolade en suikerspin zet jij al een prachtig taartje op tafel!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD183705_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
4 personen
255 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Breek de chocolade in stukken en leg in een hittebestendige kom.Schenk het kokend water op de chocolade en laat 2 min. staan. Roer door en klop met een garde tot een gladde saus. Laat het vanille-ijs zacht worden, zodat je het kunt scheppen.
Leg de meringuekransjes (mini-pavlova’s) op de bordjes. Schep de bollen van het ijs en leg ze erop.
Verdeel de warme chocoladesaus over het dessert en leg op elk taartje een pluk suikerspin.
kookstaptip:Varieer met verschillende soorten ijs en fruit.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
50 g melkchocolade
25 ml kokend water
300 ml vanille-ijs
4 AH Excellent mini-pavlova's
4 plukjes gouden suikerspin
Dit heb je nodig
ijsbolletjestang