Zorg ervoor dat het zomerfruit ontdooid is. Haal het sorbetijs uit de vriezer. Klop met een mixer de slagroom stijf. Pureer in een kom met een vork het zomerfruit.
Verdeel de fruitpuree over de borden en leg in het midden een meringuekransje erop. Schep op elk kransje 1 bolletje sorbetijs, schep er 1 el slagroom naast. Decoreer met een toef suikerspin. Serveer direct.
Kant en klare meringue met room en ijs, fruit en suikerspin
Een luchtig, zoet feest met room, ijs en vers fruit wordt pas echt vrolijk met een suikerspin. En dat alles voor een heel klein prijsje.
- variatietipOok lekker met naturel yoghurtijs.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Kant en klare meringue met room en ijs, fruit en suikerspin
Een luchtig, zoet feest met room, ijs en vers fruit wordt pas echt vrolijk met een suikerspin. En dat alles voor een heel klein prijsje.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD171863_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
8 porties
140 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Zorg ervoor dat het zomerfruit ontdooid is. Haal het sorbetijs uit de vriezer. Klop met een mixer de slagroom stijf. Pureer in een kom met een vork het zomerfruit.
Verdeel de fruitpuree over de borden en leg in het midden een meringuekransje erop. Schep op elk kransje 1 bolletje sorbetijs, schep er 1 el slagroom naast. Decoreer met een toef suikerspin. Serveer direct.
variatietip:Ook lekker met naturel yoghurtijs.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
200 g diepvries zomerfruit
8 bolletjes citroensorbetijs
125 ml verse slagroom
8 AH Excellent schuimkransjes roze en wit
8 toefjes suikerspin