Vul een hoog bakje met de gouden suiker. Snijd de boter in 8 gelijke stukjes. Doe 1 stukje boter in het bakje met de suiker en draai het bakje rond, zodat het stukje boter rondom bedekt wordt. Blijf het bakje ronddraaien, zodat het stukje boter erin ronddraait en een bolletje wordt. Maak zo ook de andere boterbolletjes.
Halveer de stroopwafels. Verwarm de poffertjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Leg een kleine kom ondersteboven in het midden van een serveerschaal en leg de poffertjes en stroopwafels er omheen als een krans. Werk snel zodat de poffertjes niet te snel afkoelen. Bestrooi met de poedersuiker en verdeel de gouden boterbolletjes erover. Verwijder het kommetje en serveer.
Poffertjes-stroopwafelkrans met gouden boterbolletjes
Oer-Hollandse poffertjes met boter, suiker en... stroopwafel! Daar wil zeker iedereen een hapje van.
- bewaartipDe boterbolletjes zijn 1 maand van tevoren te maken. Bewaar in de vriezer.
- serveertipWil je de krans meenemen? Bouw ’m thuis warm op en dek af met aluminiumfolie. Neem de boterbolletjes, liefst op kamertemperatuur, mee in een apart bakje. Verdeel ze in de klas over de krans.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Poffertjes-stroopwafelkrans met gouden boterbolletjes
Oer-Hollandse poffertjes met boter, suiker en... stroopwafel! Daar wil zeker iedereen een hapje van.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD183723_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
8 personen
215 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Vul een hoog bakje met de gouden suiker. Snijd de boter in 8 gelijke stukjes. Doe 1 stukje boter in het bakje met de suiker en draai het bakje rond, zodat het stukje boter rondom bedekt wordt. Blijf het bakje ronddraaien, zodat het stukje boter erin ronddraait en een bolletje wordt. Maak zo ook de andere boterbolletjes.
Halveer de stroopwafels. Verwarm de poffertjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Leg een kleine kom ondersteboven in het midden van een serveerschaal en leg de poffertjes en stroopwafels er omheen als een krans. Werk snel zodat de poffertjes niet te snel afkoelen. Bestrooi met de poedersuiker en verdeel de gouden boterbolletjes erover. Verwijder het kommetje en serveer.
bewaartip:De boterbolletjes zijn 1 maand van tevoren te maken. Bewaar in de vriezer.
serveertip:Wil je de krans meenemen? Bouw ’m thuis warm op en dek af met aluminiumfolie. Neem de boterbolletjes, liefst op kamertemperatuur, mee in een apart bakje. Verdeel ze in de klas over de krans.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
20 g AH Excellent grove suiker goud
50 g ongezouten roomboter
12 mini-stroopwafels
24 poffertjes
50 g poedersuiker